4. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtutäitur müüb GT Oil Estonia kinnisvara

Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts kuulutas eile avalikes teadaannetes, et müübpanga nõudelGT Oil Estonia kinnisvara Tallinnas Kadriorus. Enampakkumine toimub 24. aprillil.

GT Oili näol on tegu tanklaketi Olerex endise kaasomanikuga. Möödunud aastanumbri sees ostsid Olerexi praegused omanikud on Andres Linnas ja Antti Moppel firma GT Oililt välja. Olerex pole seotud GT Oiliga ka ühegi rendilepingu kaudu, täpsustas firma advokaat Maidu Kaasik.

Enampakkumisteatest nähtuvalt võib järeldada, et ühisele enampakkumisele läks kaks kõrvutiasuvat büroopinda 18 korteriga majas, misasub Kadriorus Vilmsi tn 5. Kummagi büroopinna suuruseks on märgitud 910 ruutmeetrit.

Büroopinnad on koormatud ühishüpoteegiga summas 3,9 miljonit krooni SEB Panga kasuks. Lisaks lasub ühel büroopinnal hüpoteek summas 4 miljonit krooni GT Trading OY kasuks. Veebruari lõpust on mõlemale pinnale lisatudkäsutamise keelumärge.

Vara alghind on 2,45 miljonit ja 2,64 miljonit krooni. Enampakkumine toimub SEB Panganõuete rahuldamiseks, märgib kohtutäitur teates.

Kohtutäitur Kristiina Feinman korraldab samas 9. aprillil sundenampakkumise GT Oil Estonia kinnistule Kiviõlis, millel asub bensiinijaam koos tankimisautomaatide, mahutite ja remondikanaliga. Kinnistu on koormatud 1,6miljonilise hüpoteegiga SEB Panga ja 19 miljoni kroonise teise järgu hüpoteegiga ASi Jetoil kasuks. Väljarenditud bensiinijaama alghind on 2 miljonit krooni.

Samal päeval toimub ka kolmas enampakkumine, kus Feinman müüb GT Oilile kuuluvathoonestusõigust Tallinnas Lasnamäel. Punane tn 16a hoonestusõiguse alghind on 12 miljonit krooni. Ametlikes teadaannetes on hoonestusõiguse tähtajana nimetatud 36 aastat. Kinnistu ise kuulub Tasmo Ärigrupile ja sellel asuvad välja üüritud kütusetankla, müügihoone ning autopesula.

GT Oil on hoonestusõiguse koormanud 7,1 miljoni kroonise hüpoteegigaSEB Panga kasuks ning 19 miljoni kroonise teise järgu hüpoteegiga ASi Jetoil kasuks. Jetoili kasuks on seatud ka käsutamise keelumärge.

Maksehäireregistrist on näha, et GT Oil Estonia sattus möödunud aasta lõpul tõsisematesse makseraskustesse, ehkki siples võlavaidlustes juba mullu suvel. Kunalõviosa tänaseks klaarimatamaksehäireid ületab miljonit krooni, ootavadvõlgu avalikustanudpangad vähemalt 10 miljonit krooni.

Maksuametile võlgneb GT Oil pisut rohkem kui pool miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785