Venemaa ehitas vähem kortermaju

Finantsportaal Finam-Light vahendas, et
Venemaal alanes elukondliku ehituse kasvutempo. Mitmetes regioonides, mida peeti
ehituse kasvumootoreiks, valitseb stagnatsioon.

Venemaa statistikaameti andmetel valmis selle aasta esimeses kvartalis10,2 miljonit ruutmeetrit elupinda. Võrreldes eelmise aasta 1. kvartaliga oli seda 7,8% rohkem, kuid 2007. aastal kasvasid ehitusmahud 6,5 korda kiiremini kui praegu, märkis väljaanne. Toona oli esimese kvartali kasvuks eelneva aastaga võrreldes tervelt 51,1%.

Eriti õitses elamuehitus Moskva lähistel, kus eelmise aasta 1. kvartalis ehitusmahud kahekordistusid. Sel aastal ehitusmahud vähenesid. 1. kvartalis valmis elupinda53 000 ruutmeetrit vähem kui aasta varem.

"Järeldusi teha on siiskivara," kommenteeris statistikaameti andmeid analüüsikeskuse IRN.RU juht Oleg Reptšenko. Ta lisas, et elamuehitus on sesoonne ning tavaliseltvõetakse kõige rohkem ruutmeetreid kasutusse 4. kvartalis. Seega pole võimatu, et aasta lõikes ehitusmahud suurenevad.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed