17. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rüütmann peab läbirääkimisi strateegilise investoriga

Rakvere Põhjakeskus oli vaid üks võlakirju emiteerinud TR Majade kinnisvaraprojektist, praegupeabToomas Rüütmann läbirääkimisi leidmaks kontsernile strateegilist investorit.

Rüütmann ütles aripaev.ee-le, etvõlakirju emiteerinud valdusfirma TR Majad ning Peugeot'de äri pole omavahel seotud. Rakvere Põhjakeskuse kinnistu müüjaks oli TR Majade tütarfirma Margea Invest.

Järgneb intervjuuToomas Rüütmanniga.

2006. aasta majandusaruandest nähtub, et TR Majadel oli lisaks Rakvere Põhjakeskusele käsil veel teisi kinnisvaraarendusi. Kuidas on neil projektidel läinud?

Projektid on erinevates arengufaasides. Praegu midagi müüdud pole ja see pole olnud siiani ka eesmärk.

TR Majade põhitegevusena oli äriregistris näidatud ka investeerimist. Palun selgitage pisut, kuhu ja mis põhimõttel firma senini investeeris.

Tegemist on valdavalt kinnisvarainvesteeringutega, mille tootlusena oleme ette näinud 15-20% aastas. Projektide tootlus on olnud ootuspärane.

Kuidas mõjutas TR Majade käekäiku kinnisvaraturu jahenemine?

Kinnisvaraturu jahenemine on toonud kindlasti omakorrektiivid, kuna ettevõtetegutseb ju samal turul. Samas midagi murrangulist see kaasa toonud ei ole.

Milliseks kujunes 2007. aasta käive ja puhaskasum?

Tulemused on ootuspärased.

Kuidas mõjutab Peugeot'de müük TR Majade kontserni tulemusi?

Otseselt ei mõjuta, kuna Kommest Auto tulemusi ei konsolideerita sellesse kontserni.

Eesti Ekspress kirjutas, nagu oleks te juba pikemat aega otsinud täiendavat laenu. Palun öelge, kas plaanite oma äri ka kellegagi jagada, kui see firmasse raha juurde tooks?

See ei vasta tõele (et otsime täiendavat laenu - toim). Küll aga oleme pidanud pikemalt läbirääkimisi strateegilise investori kaasamiseks autoärisse. Hetkel on siiski lõplikud kokkulepped sõlmimata, mistõttu ei saa sellest täna veel täpsemalt rääkida.

Kui palju raha TR Majad oma võtmearenduste lõpetamiseks vajab?

Tegemist on valdusfirmaga, mis ise ei vaja ressurssi. Iga äriühing on iseseisev ja otsib endale finantseerimisvahendeid ise.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785