14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu on kolmapäeval valmis Delfine lammutuseks

Pärnu linn on valmis kolmapäeval kell 9.00 lammutama Delfine hotelli ebaseadusliku osa, enne oodatakse veel kohtu seisukohta.

Pärnu linnavalitsus ootas möödunud reedeni Delfine hotelli uuelt omanikult allkirja kokkuleppele, millega OÜ Bluewater oleks võtnud kohustuse hotelli ebaseaduslik osa lammutada, allkirja ei tulnud ning linn on lammutajatega lepingu sõlminud.

OÜ Bluewater omaniku Heldur Allesega kokkulepet ei saavutatud. Reedel jõudis linnavalitsusse Tallinna halduskohtu Pärnu kohtumaja kiri, milles OÜ Bluewater oli esitanud halduskaebuse Pärnu linnavalitsuse haldusakti sundtäitmise keelamiseks, teatas Pärnu linnavalitsus.

Tehniliselt on linnavalitsus lammutustöödeks valmis. Täna allkirjastatakse leping lammutajatega ja linn ootab kohtu seisukohta õiguskaitse rakendamise osas ning on valmis lammutustöödega alustama kolmapäeva hommikul kell 9.00.

21. jaanuaril 2008 omandas OÜ Bluewater hotelli eelmiselt omanikult, AS Pärnalt, Pärnus Supeluse 22 asuva ebaseadusliku juurdeehituse osa lammutuskohustusega hotelli.

12. veebruaril 2008 kohtus hotelli uus omanik Heldur Allese linnavalitsusega ning väitis, et ta on heauskne ostja. Allese palus mõtlemisaega, et otsustada, kas taotleda täiendavat tähtaega ebaseadusliku juurdeehituse vabatahtlikuks lammutamiseks.

Linn nõustus Bluewateri taotlusega ning esitas märtsi alguses Allesele tutvumiseks ja allkirjastamiseks kokkuleppe, mis andis võimaluse esitada kahe kuu jooksul uus ümberehitusprojekt ning alustada lammutustöödega hiljemalt 1. juunil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785