Lepik: kinnisvaraturg on justkui naftatanker

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik
kirjutas omainvesteerimisportaalis, et kinnisvaraturgon nagu suur
naftatanker - muutused toimuvad väga aeglaselt ja trendid on üsna pikad.

Ta märgib, et langustrend on praegu käigus ja suure tõenäosusega jätkub. Kuna müüdavad mahud vähenevad, kuid turul on üleval suur müügikogus, siis on väga raske näha mingit kinnisvarahindade tõusu võimalust 2008. aastal. Põhi enne 2009. aastat väga suure tõenäosusega ei saabu.

"2008. aastal kvaliteetsema kinnisvara hinnad langevad 10-15%, ebakvaliteetsema vara puhul rohkem. Ebakvaliteetsema kinnisvara puhul võime jõuda ka olukorda, kus likviidsus muutub väga viletsaks - hinnast sõltumata ostjaid pole," kirjutab Lepik.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed