10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: Arco Vara esmaemissiooni hinnast alles vaid kolmandik

Arco Vara aktsia hind langes täna 3,41 protsenti 13,30 kroonini, väärtpaberil pole ühtegi tõusupäeva olnudjuba alates 13. märtsist.

Võrreldes kümme kuud tagasi toimunud aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) hinnaga, mis oli 38 krooni aktsia kohta, on toonased märkijad kaotanud 65 protsenti investeeringu väärtusest. See aga tähendab, et investorite seisukohast on tegemist viimaste aastate vaata et konkurentsitult kehvima IPOga. Ekspress Grupi aktsiate märkijad on aastaga kaotanud 44 protsenti investeeringute väärtusest ning Tallinki IPOs osalejatele, keda on aktsionäride hulgas järel veel kümmekond tuhat, on tuulde haihtunud 41 protsenti investeeringu väärtusest. Arco Varaavaliku esmaemissiooni käigus märkis kinnisvaraarendaja aktsiaid 1834 investorit, aprilli alguse seisuga oli ettevõttel 1548 aktsionäri, neist 1305 eraisikust kontoomanikku.

Nagu enamiku teiste Tallinna börsil noteeritavate väärtpaberite puhul, nii võib ka Arco aktsia hinna nii drastilise kukkumise üheks oluliseks süüdlaseks nimetada väärtpaberi äärmiselt väikest likviidsust. Kui veel aasta alguses ulatus ettevõtte aktsia keskmine kauplemismaht mõnesaja tuhande väärtpaberini, siis märtsis kukkus see 27 000 aktsiani päevas ning aprillis on omanikku vahetanud keskmiselt 51 000 aktsiat päevas.

Tänast kauplemispäeva iseloomustavad numbrid on järgmised: Merko Ehitus, Norma, Starman, Tallinna Vesi ja Visnurk – null tehingut, Saku Õlletehas ja Kalev – üks tehing, Eesti Ehitus ja Eesti Telekom – kaks tehingut. Kommentaarid on liigsed.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785