9. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedo ehituskaravan Kristiines rühib vastupanu trotsides edasi

Tänane avalik aruteluVjatšeslav Leedo ja Riverwoods OÜ arendatavate kortermajade jaärihoone sobivuse üle vaiksesse eramupiirkondaTallinnas Kristiines tulemusi ei andnud.

Leedo osaühing Compakt Kinnisvara tahab püstitada kolmkortermaja. Riverwoods haub Sõpruse pst ääres viiekordse ärihoone ehitamise plaane. Riverwoods OÜ juhatuse liige Sven Soomuste ütles aripaev.ee-le, et Riverwoods ei ole soovinud planeeringus näha ette ärihoonet, vaidsee oli Tallinna linnavalitsuse kindel tingimus, midanemad muuta ei saanud.

Kristiine linnaosas asuvateTihase tänava ja Sõpruse pst 21 elanikud protestisid enim, et uusehitised tulevad neileliialt lähedale ja varjavad päikest. Samuti ei meeldinud kohalikele detailplaneeringu muutmineärihoone kasuks.Arutati ka piirkonna tunduvalt tihenevat liiklust, kuidCompakt Kinnisvara surus nurina maha väitega, et nendeeskiislahendused läbisid edukalt kõik vajalikud ametid.

Rahvale oli arendajate kavasid lahti seletama toodud detailplaneeringu koostaja Jüri Mirme K Projektist, kes kiitis tasasel häälel, etärihoone varjab Sõpruse puiesteelt tulevat müra. See olevat ka põhjus, miks arendaja kortermaja sundventilatsiooniga ärihoone vastu vahetas. Räägiti katulevasest mürast, võimalik, et vibratsioonist, mida hakkab põhjustama Lasnamäelt Mustamäele sõitev tramm.

Compakt Kinnisvara juhatuse liige Martin Lember nimetas kohalike vastuseisuemotsionaalseks küsimuseks. Taleidis, et nii mõnigi tõstatatudprobleem on vaid maitse küsimusning ebaoluline arutada. Kellele meeldivad rohkem kolmekordsed ja kellele kahekordsed majad, ütles Lember.

Vaidlust kaesid ka Kristiine linnaosas asuvate Liblika ja Lehe tänava elanikud, kes samuti uute korterelamute varju jäävad. Mitmed neist ütlesid, et varem sinnakanti nii kõrgeid maju ehitada ei lubatud. Lember ütles selle peale napilt,et tohib ehitada küll ja ehitatakse ka. Polnud näha, et arendajadkohalikke millegagi meelitatud oleks,pigem toimus pidev sõnasõda stiilis „aga nii ju ei saa“ ja „saab ju küll, näete ju ise.“

Pensionärid püüdsid läbisegi sõna võtta ja hakkasid lõpuksüksteise järel lahkuma, kuna nad muutust või täit tõde ei leidnud. Elanike ettepanekud läksid küll protokolli kirja ja needsaadetakse linnavalitsusse, kuidkas neist mõni ka kuu jooksul linnaisade heakskiitu leiab, pole teada. Kui rahva ideed ära nullitakse, lähebehituskaravan rahulikultvanas suunas edasi.

Compakt Kinnisvara ostis arendatava 3600 ruutmeetrise maatüki 2006. aastal kolmelt omanikult ja seadis sellele9,6 miljoni kroonise ühishüpoteegi. Firmaon asutatud 2004. aastal ja kuulubVjatšeslav Leedo osalusega Saare Finantsile. Saaremaa suurärimeesVjatšeslav Leedo korraldabmuu hulgas ka mandri ja Muhu saare vahelist praamiliiklust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785