7. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika hakkab kinnisvaraäriga tegelema

Rõivakaubandusega tegelev Baltika rajab Tallinna kesklinna disaini- ja loovettevõtete kontoreid koondava Baltika Kvartali, teatas ettevõte. Arenduse esimene etapp – Baltika endise õmblusvabriku ümberehitus büroo- ja ärihooneks, valmib juba 2009. aasta mais.

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder väljendas heameelt, et Baltikal on võimalik seni tootmisele kuulunud ala aktiivselt kasutatavaks linnaruumi osaks muuta. “Näen Baltika Kvartalit kohana, kus ei käida ainult töö- ja äriasju ajamas, vaid ka jalutamas, sisseoste tegemas, miks mitte disaini- ja moekunstiga tutvumas,“ tutvustas Milder plaane. Milderi kinnitusel on tühja tootmishoone arendamine atraktiivse asukohaga üüripindadeks ettevõttele ka majanduslikult otstarbekas.

Arendaja näeb uues kvartalis soodsat tegutsemiskohta Baltikaga sarnaseid väärtusi kandvatele ettevõtetele. “Baltika Kvartal võiks olla atraktiivne loovalade – näiteks disainivaldkonna ettevõtetele, kes sarnaselt meiega vajavad tegutsemiseks head asukohta, soodsaid tingimusi ning inspireerivat keskkonda, “ rääkis Milder. Milderi kinnitusel on mitmed Baltika koostööpartnerid juba rendipindade vastu huvi üles näidanud ning esimesed lepingud on ettevalmistamisel. “Ettevõtteid paelub terviklikult läbimõeldud lahendus ning hea asukoht kesklinna vahetus läheduses,“ põhjendas Milder.

Baltika Kvartali asukoht, Veerenni tänava ja Pärnu mnt vahele jääv piirkond, on perspektiivikas ja kiiresti arenev ala. Endisest tööstuspiirkonnast on kiiresti kujunemas elu- ja ärikeskkond, mis on südalinnast jalutuskäigu kaugusel ning kergesti ligipääsetav autoga liiklejaile.

Hetkel on töös Baltika Kvartali esimene etapp, mille käigus ehitatakse Veerenni tänavaga külgnev endise Baltika õmblusvabriku hoone ümber 5-korruse ning 10 000 m² üldpinnaga büroo- ja ärihooneks. Uues hoones võtab suurima pinna enam kui 200 töötajaga Baltika peakontor ning ainulaadne eksperimentaalkauplus. Ülejäänud pinnad üüritakse välja. Hoonesse on planeeritud toidukoht ning erinevad igapäevased teenused, mis on kättesaadavad ka linnarahvale. Hoone välisilme kujundamisel järgitakse ajaloolise vabrikuhoone varasemat lahendust, mille olulisimaks märksõnaks on suured linnale vaatavad aknad.

Arenduse teises etapis plaanitakse täiendava hoone rajamist senise Baltika sisehoovi territooriumile, samuti haljasalade kujundamist. ”Täpsemalt saab selle ajastamisest rääkida siis, kui ehituse esimene etapp on lõppjärgus,” kommenteeris Milder plaane.

Baltika Kvartali arendajaks on Baltika TP, arenduse ja haldusega tegelev tütarettevõte, mis kuulub 100% AS Baltikale. Kvartali ehitustööde peatöövõtjaks on Harju Ehitus, hoonetekompleksi arhitektuurilahenduse on välja töötanud büroode 3+1 ja Studio 3 arhitektid.

Baltika praegune, Herne tänavaga külgnev ca 2000 m² suurune kontorihoone renditakse samuti välja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785