Kuhlbach: enne 2010. aastat ei tasu eluruumide hinnatõusust unistada

Riigi Kinnisvara ASi arendusosakonna
juhataja Hannes Kuhlbachi sõnul selgub tõde kinnisvaraturul peale lao
tühjaksmüümist ning enne 2010. aastat ei tasu elamispinnaturul hinnatõusust
unistada.

„2007. aasta alguses oli turg vaikses regressioonis, tehingute aktiivsus oli kukkunud 2-3 korda. Tõde eluasemeturul selgub peale lao tühjaksmüümist, ilmselt aastatel 2008/2009. Eluasemelaenu saab nüüd karmimatel tingimustel ja reaalse palga/omafinantseeringu olemasolul, 2006. aasta tingimused ei naase 10 aasta jooksul,“ prognoosis eilsel Eesti Kinnisvarafirmade liidu konverentsil Hannes Kuhlbach.

„Müügiajad on mõõdetavad kvartalites ja aastates, mitte päevades. Hinnakorrektsioon elamispinnaturul 20-40% toob meid tagasi 2006. aasta algusesse. Küsimus on langusfaasi pikkuses, et rääkida krahhist. 2008. aasta on otsustav“ märkis Kuhlbach.

"Eluaseme soetamine on pikaajaline kohustus, inimesed kaaluvad seda ja võibolla jõuavad järeldusele, et ei julge," vihjas Kuhlbach sellele, et potentsiaalseid ostjaid takistab turul emotsionaalne barjäär ning kindlustunde alanemine.

Enne 2010. aastat pole tema sõnul elamispinnaturul hinnatõusust mõtet unistada. "Igal turul on võimalik aga võita," märkis ta.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed