1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Re&Solution: ärikinnisvara hinnad langevad kuni 20%

Ärikinnisvara- ja finantskonsultatsioonidega tegeleva ettevõtte Re&Solution värske turuülevaate kohaselt on 2007. aastal alanud elamuarendussektori kokkutõmbumine jõudnud ka ärikinnisvarani, teatas ettevõte.

“Suurenenud on kohalike arendajate huvi oma kinnisvaraprojekte müüa ja tagada adekvaatne omafinantseering,” ütles Re&Solutioni Eesti tegevjuht Meelis Liivak. “2007. aasta lõpus maad võtnud peataolek ärikinnisvara hindades ning seda markeeriv suur kõikumine on läbi, tulemuseks on käesoleva aasta esimese poole lõpuks kuni 20% ärikinnisvara müügihindade langus.”

Re&Solutioni traditsiooniline väljaanne analüüsib Balti riikide kinnisvaraturgudel toimuvat ning kirjeldab lähituleviku trende. Lisaks sisaldab väljaanne ka rahvusvahelise audiitor- ja konsultatsioonifirma PriceWaterhouseCoopersi ülevaadet kinnisvara valdkonna maksustamisest ning regiooni juhtiva advokaadifirma Lawini ülevaadet ettevõtluse ja kinnisvaraalasest seadusandlusest Baltikumis.

Ülevaate hinnangul on 2008. aasta võtmetegijateks saamas omakapitali-investorid ning pankade roll kinnisvaraarenduse finantseerimises väheneb märgatavalt. Tugevamad investorid on valmis investeerima olulisi summasid projektidesse ja kapitaliseerima neid rohkem kui 50% ulatuses. 2008. aasta lõpupoole on panganduses oodata eristumist kahe krediidipoliitika vahel – endiselt ülijäik ja konservatiivne elamuarenduse osas, ning selle kõrval küllaltki konkurentsitihe võitlus krediidiasutuste vahel ärikinnisvara projektide eest. Eeldatavasti aga ei taastu lähiaastate agressiivne laenuandmine niipea.

Re&Solution on rahvusvaheline finants- ja kinnisvaraalane nõustamisfirma, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas ja Taanis. 2007. aasta septembris asus Re&Solution tegema koostööd rahvusvahelise kinnisvara ja investeeringute juhtimise teenuseid pakkuva kontserni Jones Lang LaSalle’i ametliku alliansi partnerina Baltikumis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785