Avaron: turul on palju hagijaid

Avaroni partneri ja fondijuhi Aadu Oja
sõnul on turul palju hagijaid, kes on valmis hättajäänud projekte n-ö üles
korjama.

„Tänane turg on sarnane sellele, mis oli aastal 1999. Kuid üksikisikust ostjaid on rohkem. Turul on palju hagijaid, kes on valmis võtma üle raskustes projekte. Kui 1999. aastal oli neid ühekäesõrmedel, siis nüüd on rohkem ja see paneb olukorrale toe alla,“ märkis Oja Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil.

„Turgudel on palju segadust ja müra, seoses sellega on teatud varaklassid turul kaotanud. Alla on müüdud ka ettevõtteid ja instrumente, mis seda ei vääri, see annab võimaluse otsida pärleid,“ märkis Oja.

Suur osa investoreid käitub tema sõnul pigem emotsioonidest, mitte ratsionaalsetest kaalutulustest lähtuvalt. „Põhilised mõjutavad tegurid on hirm ja ahnus. Üha populaarsemaks muutuv indeksite kaudu investeerimine võimendab turukõikumisi,“ selgitas ta.

Oja sõnul saab kõik alguse Ameerikast. „Mõned inimesed maksavad Ameerikas tagasi laenu, mis on suurem, kui nende elamu väärtus. Intresside jõuline alandamine on põhjustanud viimastel aastatel kinnisvarahindade ülekuumenemise ja see on ka meid mõjutanud,“ märkis Oja.

„Huvitavaid võimalusi võivad pakkuda siin nüüd sundmüügid. Tuleb huvitavaid pakkumisi, kuid investorite ratsionaalsus on määrav,“ märkis Oja.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed