Unt: kinnisvarast kaob 10 000 töökohta

Tänasel SEB Ühispanga pressikonverentsil
hoiatas panga juhatuse liige Riho Unt, et kinnisvara ja ehitussektoris võib
kaduda kümneid tuhandeid töökohti.

Kui ehitusbuumi alguses töötas ehituses 40 000 inimest, siis viimase viie aastaga on töötajate arv kahekordistunud ning kinnisvara valdkonna töötajate arv on täienenud 10 000 inimese võrra, osutas ta. "See vahe on kindlasti koht, mis on löögi all," sõnas Unt. Ta märkis, et Baltikumis teeb just Eesti majandus kõige järsema kukkumise. SEB Ühispanga ennustuse järgi kasvab tänavu Eesti SKP kõige vähem – 4,5%.

„Seda prognoosi peame ilmselt veelgi korrigeerima,“ möönis Unt.

Seevastu Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Tarmo Lige sõnas teemat kommenteerides, et ehitussektoris kaob sel aastal kindlasti vähem töökohti kui 10 000. Unt aga ennustas, et töötust ohustavad riskid osutavad tulevikus veelgi suuremaks, kui praegu arvata võib.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed