26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirma pumpas Vändra korteriühistult raha välja

Oma võimeid tugevalt üle hinnanud ja inimeste kergeusklikkust kuritarvitanud ehitusfirma OÜ Impacto jättis kümne korteriga ühistu talveks külma kätte ning kasseeris selle eest üle 500 000 krooni.

Vändras veetorni elamuna tuntud hoone elanikke ühendav korteriühistu Jakobsoni 6 sõlmis hoone soojustamiseks lepingu OÜ Impactoga,mida esindajuhatuse liige Margus Vahuri, keda on korduvalt metsavarguste eest karistatud ja kes selle kuriteo eest üheksa kuud vangiski istunud.

Ühistu võttis pangast 20 aastaks 780 000 krooni laenu ja septembris jõutigi lepingu sõlmimiseni, mille kohaselt pidi töö valmima 60 päeva jooksul. Maksmine pidi toimuma kolmes osas. Kõigepealt 200 000 ettemaksuks, kui tööd poole peal, siis 250 000 ja objekti valmimisel, hiljemalt 12. novembril, ülejäänud 344 650 krooni.

Juba 19. septembril palus Vahuri, et korteriühistu maksaks veel 210 000 krooni, sest tal on vaja kohe materjalide eest tasuda. Raha otsustati maksta pärast seda, kui Vahuri oli lubanud, et see jääb viimaseks lepinguväliseks nõudeks. Ent juba 4. oktoobril tuli Vahuri jutuga, et antagu veel 150 000 krooni kallimatele viimistlusmaterjalidele ja jälle sai ta korteriühistult raha. Oktoobrikuu viimasel päeval esitas Vahuri järjekordse ultimaatumi ja nõudis 85 000 krooni uute tööliste palkamiseks, sest vanad olid pärast avansi maksmist lahkunud.

Vastavalt H.P Ehitusarenduse OÜ ekspertiisiaktile on Impacto teinud tööd 237 433 krooni ja materjale ostnud 53 785 krooni eest. Seega on korteriühistu makstud 560 000 kroonist 268 781 lihtsalt kaduma läinud. Kuhu, ei õnnestunud toimetusel eile Vahurilt küsida.

0

Korteriühistu tegi OÜ Impacto ja Margus Vahuri vastu avalduse politseisse, kuid politsei keeldus kriminaalmenetlust alustamast, sest puudub kuriteokoosseis, ühistul on nüüd võimalus oma õigust kohtu kaudu nõuda, kuid selleks ettevõtmiseks ei jätku neil enam raha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785