Eestis registreeriti maailma kõige kiirem kinnisvarahindade langus

Eelmise aasta neljanda kvartali
kinnisvarahinnad kukkusid 14,5 protsenti, mis on kiireim hinnalangus riikides,
mida katab Knight Franki globaalne kinnisvaraindeks.

Eesti järel teine suurim kukkuja oli Iirimaa 7,3 protsendiga ning kolmas oli Läti 7,1protsendilise langusega. Leedus on kinnisvarahinnadkasvanud ühe protsendi jagu viimase kvartali jooksul, vahendas BBN.

Bulgaaria on indeksi tipus kui suurimhinnakasvaja aasta jooksul33,7 protsendiga. Singapuri kinnisvarahinnad kasvasid 31,3 protsenti 2007. aasta neljandas kvartalis. Ning Venemaal kasvasid kinnisvara hinnad 30 protsendi võrra võrreldes 2006. aasta neljanda kvartaliga.

Aasta tagasi registreeriti kõik Balti riigidväga kiire kinnisvarahindade kasvuga. 2006. aasta neljandas kvartalis kasvasidLäti kinnisvara hinnad 66,6 protsenti, Eestis 23,8 protsenti ja Leedus 23 protsenti.

Knight Franki elamispindade uuringute juht Liam Bailey ütles, et Knight Frank globaalne kinnisvaraindeks näitab, et samal ajal kui kinnisvara hinnad Euroopas ja Ameerikas kannatavad majanduslanguse käes, siis hinnad Aasias ja mujal, eriti Singapuris ja Hongkongis, on väga head.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed