YIT Ehitus sai 86 miljoni kroonise tööotsa

YIT Ehitus rajab Eesti Maaülikoolile uue
spordihoone, tööde maksumus on 86,2 miljonit krooni.

Eesti Maaülikooli (EMÜ) rektor Mait Klaassen ja ASi YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk allkirjastasid EMÜ uue spordihoone ehituslepingu. Tööde maksumus on 86,2 miljonit krooni, hoone valmib 2009. aasta kevadel.

"Oleme juba alustanud ehitusplatsi ettevalmistustöödega," kommenteeris Sauk. Tema sõnul rajatakse uus 4631,4m² netopinnaga spordihoone Kreutzwaldi tänav 3 krundile. Hoone maapealne osa on 3-korruseline, 1 korrus tuleb maa alla. Spordihoone parklas on autokohti 145, lisaks on 4 parkimiskohta bussidele.

Maaülikooli spordihoonesse tuleb 500-kohaline teisaldatava tribüüniga peaväljak, mida saab vajadusel liigendada kolmeks väljakuks. Hoone teisel korrusel paiknevad maadlus- ja aeroobikasaal ning kolmandal korrusel on kabinetid ja tehnilised ruumid. Keldrikorrusel asub suusabaas, saunad ja riietusruumid. Ka uue spordihoone õuealale rajatakse mitu väljakut – korvpalli- ja petanque'i plats ning ida suunas tuulevaikse nõlva alla rajatakse kolm rannavõrkpalli väljakut, teatas firma.

YIT Ehitus lisas, et neil on palju kogemusi spordirajatiste ehitamisel. Näiteks on ehitatud Rakvere Spordihall, Pärnu Kergejõustikumaneež, Pärnu Kesklinna koolide võimla, Saku Gümnaasiumi võimla ja ujula ning praegu on töös Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi uue spordihoone ehitamine.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed