10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamkivi: korraga ei saa kinnistut tahta ja mitte tahta

Kui kohus otsustas, et Rävala 8 tehing OÜ Realwayga jäiära seetõttu, et riigi esindaja ei ilmunud notarisse, siis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul ei olnud alust arvata, etettevõte kinnistust huvitatud on.

Riigi esindaja puudumise tõttu notarist peab riik ärimees Marcel Vichmanni osalusega Realwayle tagasi maksma 31,5 miljonit krooni, mille ettevõte oksjonil osalemiseks keskkonnaministeeriumile tasus.

Tamkiviteatas aripev.ee-le, et just seetõttu, et ministeeriumi teadaei olnud Realway kinnistust huvitatud, ei olnud notari juures ka keskkonnaministeeriumi esindajat.

Kohus arvab siiski, et riigi esindaja oleks pidanud kohale ilmuma. Kohtuotsuses on kirjas, et kostja, st riigiväide, et hagejal ehk Realwaylei olnud kavatsust sõlmida müügilepingut, on jäänud paljasõnaliseks. Kostja oleks saanud seda väita pärast notari juures hageja poolt lepingu sõlmimisest keeldumist.

Järgneb keskkonnaministeeriumi selgus aripaev.ee-le:

Mõned tööpäevad enne kokkulepitud tehinguaega, s.o 28.07.2006, esitas Realway ootamatult Harju maakohtusse hagi keskkonnaministeeriumi vastu, kus kinnitas, et ei soovi omandada Rävala 8 kinnistut 16.06.2006 pakkumises esitatud tingimustel. Samuti esitas Realway samal päeval Tallinna halduskohtusse kaebuse palvega kaitsta teda riigivõimu omavoli eest, kuna ei soovi 3. augustil omandada Rävala 8 enda poolt pakutud tingimustel. Nii hagis kui ka kaebuses palus Realway kohtutel peatada müük.

Keskkonnaministeerium käsitles Realway esitatud hagi ja kaebust ühemõtteliselt 16.06.2006 tehtud ostupakkumist taganemisena ja nõudis 31.07.2006 sisse pakkumise tagatise.

02.08.2006 mõned minutid pärast kella kümmet õhtul teavitas notar Tea Türnpuu nii Realway kui ka keskkonnaministeeriumi esindajaid, et lükkas OÜ Lynngroup ja AS Wipestrex Grupp taotluse alusel 03.08.2006 tehingu tõestamise edasi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785