Maakler soovitab eelistada uuele majale vana

Vanasse majja korteri ostnu läheb kindla
peale, eriti kui renoveeritud on nii korter kui ka maja, kirjutab Uus Maa
Kinnisvarabüroo äärelinnakonsultant Kristjan Reinoja tänases Äripäeva
kinnsivararubriigis.

Ta osutab, et probleeme võib uute kortermajade puhul olla seinte läbikostvusega ning ehituskvaliteediga. "Tuleb tunnistada, et 2005.-2007. aastate majadest paljud on ehitatud kiiruga ning ehitusmeeste nappuses võeti tööle ka väiksemate oskustega inimesi. Seinad on värvitud hooletult või on jäänud viimane kiht värvi üldse seinale kandmata, katused ei pea vett või kostuvad seinad läbi."

Vanemate majade puhul soovitab maakler eelistada arhitektuuriväärtuslikke elamuid, nagu Stalini-aegsed kortermajad või Eesti-aegsed puitmajad. Teisalt mängib olulist rolli ka ümbruskond, millest hinnatuimad on Kadrioru ja Kalamaja miljööväärtuslikud piirkonnad.

Samuti leidub Eesti-aegseid puitmaju Kassisaba piirkonnas. Paljud neist on korda tehtud ka n-ö arendusprojekti käigus, kus on vahetatud kõik tehnovõrgud ning renoveeritud fassaad ja trepikojad. Sellistes majades on vanaaja hõng juures, kuid samas vastab kõik tänapäeva standarditele. Vanematel majadel on tihti ehituskvaliteet parem, kuna inimesed on need renoveerinud enda jaoks ning kasutanud kõrgema kvaliteeditasemega materjale.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed