7. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa miljardär ehitab Läti maksuameti uue peahoone

Venemaa miljardäri Viktor Vekselbergi firmaehitab 100 miljoni euro (1,56 mld kr) eest Läti riigile uue administratiivkompleksi, seal hulgas ka uue maksuameti peahoone.

Ehitus algab ühes kallimas Riia rajoonis — Mežaparksis, kirjutab ajaleht Dienas bizness. Projekti arendab ettevõtte New Europe, mille eesotsas seisab endine Riia linnapea Gundars Bojars ning kes on ettevõtte suuraktsionäri Vene miljardäri Viktor Vekselbergi esindaja. Projekt planeeritakse lõpetada kolme aastaga ning rahastatakse seda riigi- ja erainvestorite rahadega.

Bojars märkis, et projekti realiseerimiseks võib kuluda 100-130 miljonit eurot. Täpsema summa saab öelda ainult pärast seda, kui on teada uutele hoonetele ja territooriumile esitatavad nõuded.

Ehitusettevõtte STATS Invest esindaja Marise Albertsi arvates on eelarve liiga suur. Territooriumi 70 000 m2 täisehitamine peaks maksma 30% vähem, st umbes 70 miljonit eurot (49 miljonit latti).

New Europe sai valitud administratiivkompleksi VID ehitushankehanke tulemusena. VIDile eraldatakse uues kompleksis 47 000 m2, veel 23 000 m2 on ettenähtud erinevatele riigiasutustele. Projekti üldpind on 70 000 m2. Ehituse rahastajaks pakub ennast Saksamaa pank Hypo Real Estate, mille pakkumine tundub olevat kõige odavam.

Mežaparksi veel üks suur projekt on Ezerparks, mille ehitab Briti ettevõttele kuuluv New Europe Real Estate firma New Europe. Briti ettevõtte suuraktsionär on grupp Renova, mis on samuti seotud Vene miljardär Viktor Vekselbergiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785