Linna miljööväärtuslikel aladel lokkab omavoliline ehitustegevus

Tallinna kultuuriväärtuste amet on hädas
miljööväärtuslikel aladel maju ümber ehitavate omanikega, kes ei vaevu
ehituslubasid vormistama ega projekte esitama, selle tagajärjel kerkivad
piirkonda sobimatud hooned.

Mullu teatasid linna kultuuriväärtuste ameti töötajad linna ehitusjärelevalvele 16 miljööväärtuslikul alal asunud maja ümberehitamisest või uuendamisest, mille puhul oli alust kahelda ebaseaduslikus tegevuses, kirjutas Postimees.ee.

Kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu sõnul on kõige rängem juhtum seotud kolmekorruselise elumaja ehitamisega Kalamajas Kungla 45 krundil, kinnistu omanik Manticora Invest OÜ ehitas uue majaigasuguste lubadeta kahekorruselise maja varemete asemele, firmat on trahvitud 10 000 krooniga ja lisaks on alustatud väärteomenetlus, mis tõenäoliselt lõpeb ka see enam kui 100 000-kroonise trahvi määramisega.

Omavolilise tegutsemisega paistab miljööaladel silma Indrek Raudsepp, kelle juhitud Manticora Invest, HK Sage Invest OÜ ja Promoprojekt OÜ harrastas mullu ebaseaduslikku ehitust neljal krundil, loata tööde eest Ristiku 20 ja Kungla 44 on Sage Investi trahvitud kokku 320 000 krooniga.

Raudsepp ütles eile Postimehele, et praegu on Ristiku 20 ja Kungla 44 majade ehitusload kätte saadud ning käib lubade taotlemine ka kahele teisele majale.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed