Arco Vara: Balti riikide kinnisvarahinnad on paika loksunud

Arco Vara avaldatud firma kuue koduturu
kinnisvaraülevaate andmetel usub ettevõte, et 2008. aasta esimese kvartaliga on
Balti kinnisvara hinnatasemed paika loksunud.

Arco Vara hinnangul on 2007. aasta globaalsest kinnisvara- ja aktsiaturgude jahenemise tõttu ettevõttele kõikidel koduturgudel olnud väga mitmekesine. Baltikumi majanduskasvu aeglustumine, inflatsiooni kiirenemine, pankade karmistunud laenupoliitika ning kaasnenud investorite ning kohalike tarbijate äraootav hoiak kinnisvaraturu suhtes on eelkõige aasta teises pooles toonud kaasa mitmeid muudatusi, teatas ettevõte.

„Baltikumi eluasemeturgu iseloomustavad pikenenud müügiperioodid, hinnakorrektsioonid ning pakkumismahtude kasv. Arendusmahud on pidurdunud, kuid üldine tehingute arvu langus ning hindade langus on regioonis tervikuna siiski mõõdukad. 2008. aasta esimene kvartal on näidanud mõningast turu elavnemist tehingumahtudes ning „paikaloksumist“ hinnatasemeis,“ selgub Arco turuülevaatest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed