21. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Strandberg: lähiajal tuleks luua ökoloogiline asula

Riigikogu saadik ja erakond Eestimaa Rohelised juht Marek Strandberg rääkis tänasel kinnisvarakonverentsil "Investeering kinnisvarateadmistesse aitab ellu jääda muutlikus turuolukorras", et Eestisse oleks vaja luua ökoloogiline asula.

„Mis suunas Eesti peaks liikuma? Kõige väärtuslikum oleks see, kui suudaksime lähiajal luua vähemalt ühe ökoloogilise asula,“ rääkis Strandberg, kelle sõnul võiks olla tegemist läbimõeldud, säästliku keskkonnaga elukohaga.

„Ökoloogiline asula kasutaks päikeseenergiat javee-energiat ja tekitaks võimalikult väikese ökoloogilise jalajälje. Ökoloogilise hoone ehitusel tuleb silmas pidada, et oleks piisav soojuse olemasolu, piisavat õhuvahetust, võimalikult palju päikeseenergiatja et jäätmed tuleb käidelda ise,“ rääkis Strandberg ning lisas, et tegelikult saab neid ökoloogilisi ehitisi teha mistahes vormi.

Strandberg juhtis tähelepanu Eesti seadusandluses 2008. aasta alguses toimunud muutustele. Näiteks on seaduses kirjas, kuidas hoonete energiasäästlikkust arvutada tuleb. Reklaamiseadus nõuab, et ökoloogiline ja säästlik omandaks üheselt mõistetava sisu.

„Roheline kinnisvara onsisuline küsimärk. Mõistliku inimese jaoks aga oluline küsimärk,“ selgitas Strandberg rohelise kinnisvara tähtsuse tõusu.

Strandberg ütles, et rääkides Eesti konkurentsivõimest, on tarvis silmas pidada energiasäästlikkust. Tema sõnul vajab Eesti konkurentsivõimelisuse kasvatamiseks Euroopa mastaabis on energiasäästlikkus.

Teisalt rääkis Strandberg, et Tallinna linna ummikute põhjus pole mitte halvad teed, vaid linnaplaneerimine. „Planeerimisvead tekitavad ajakulu.“ Tekkinud ajakulu tema sõnul enam kaotada võimalik polegi.

Kinnisvarakonverentsi „Investeering kinnisvarateadmistesse aitab ellu jääda muutlikus turuolukorras” idee autoriks on MTÜ KinnisvaraMagnaadid (KVM), kes ühendab paljusid kinnisvaraprofessionaale ja -üliõpilasi üle Eesti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785