Aaviksoo müüs Rumeenias endise leivatehase krundi korterelamu ehitamiseks

Peep Aaviksoo ja tema partnerite
investeerimisfirma IPC tegi Rumeenias oma suurima tehingu müües Hispaania
kinnisvarafirmale Realis 12,2 miljoni euro (191 miljoni krooni) eest endise
leivatehase krundi Bukarestis, kuhu uus omanik kavatseb ehitada 280 uut
korterit.

“Aaviksoo sõnul osteti tehas nelja miljoni euro (62,6 miljoni krooni) eest vähem kui kaks aastat tagasi. Krundile tehti detailplaneering ja projekt uute korterite ehitamiseks, misjärel hakkas sadama pakkumisi ehitajatelt ja arendajatelt krundi ülesostuks. Parima hinna oli valmis välja käima Hispaania börsifirma Realia,” kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

"Algselt oli plaanis ise korterid välja arendada. Ehitamine pole aga nii lihtne ja sellega kaasnevad igasugused probleemid. Meile pakutud tootlus ületas ootusi ja otsustasime projektist väljuda, investeerides saadud kasumi uute maade ostmisse," rääkis Aaviksoo.

Ehkki Bukarestis on kinnisvara hinnad kõvasti kerkinud ja võrreldavad juba Moskva, Peterburgi või Kiieviga, ei saa Rumeenias kinnisvarabuumist Aaviksoo hinnangul veel rääkida. "Rumeenias on seis nagu Eestis 2000. või 2003. aastal. Buumini on veel aega küllaga," ütleb Aaviksoo.

IPC, kus Aaviksoo äripartnerid on Indrek Elhi ja Ciprian Lopata, omab Rumeenias kinnisvaraportfelli, mille väärtus küündib poole miljardi kroonini. Bukarestist väljaspool kuulub IPC-le kümme krunti, peamiselt Transilvaanias ja Lääne-Rumeenias. Luurel on käidud ka naaberriigis Moldovas, kirjutas Tänavsuu.

IPC Real Estate AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille tegevus on keskendunud kinnisvaraarendusele, -investeeringutele ja –vahendusele Rumeenias. IPC Real Estate AS ainuaktsionäriks on investeerimisfirma IPC Investment OÜ, millest 95% omanikeks on läbi isiklike valdusfirmade Peep Aaviksoo, Ciprian Lopata ja Indrek Elhi.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed