14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: Rotermanni kvartali preemia saamine oli aimatav

Turva- ja kinnisvaraärimees Urmas Sõõrumaa sõnul on Tallinnal kas või turistide meelitamiseks vaja rohkem teistest erinevaid, uusarhitektuurilisi kvartaleid ja preemia määramine just Rotermanni kvartali kavandanud arhitektidele oli aimatav.

„Jälgides Tallinna arhitektuuri, tuleks teha midagi teistsugust,“ rääkis Sõõrumaa, kelle sõnul tulevad turistid Tallinna eelkõige vanalinna pärast, aga vaja oleks ka midagi tänapäevast ja vaatamisväärset.

Enamus maju on Tallinnas karbitaolised. „Tehtud just sellised, et annaks maksimaalset kasumit,“ kommenteeris Sõõrumaa. Sel taustal oli preemia tulemine Rotermanni kvartali projekteerinud arhitektidele Ott Kadarikule, Villem Tomistele ja Mihkel Tüürile ette aimata.

Sõõrumaa sõnul ei maksa arhitektide joonised midagi, kui neid keegi majadeks ei ehita, ja väga palju projekte jääbki sahtlisse. Seetõttu on Sõõrumaal heal meel, et nendel arhitektidel olid projektide „püstipanejad“ olemas.

Kvartali kohta rääkis ta, et praegu käib kinnisvaraturul hindade marineerimine. „Aeg on karm, pigem on praegu tegemist pealemaksmisega,“ ütles Sõõrumaa ning lisas, et mõne aasta pärast on lähevad hinnad paika. „Mujal maades on kesklinna ja sellest kaugema kinnisvara ruutmeetri vahe umbes kahekordne.“

Küsimusele, kas Eestis ja Tallinnas oleks vaja rohkem selliseid kvartaleid nagu Rotermann, vastas ärimees „Loomulikult.“ Tema sõnul on mõned üksikud majad huvitavad, aga majade gruppi pole.

Rotermann Eesti on 2005. aastal asutatud kinnisvaraarendusega tegelev firma, mille omanik on Urmas Sõõrumaale kuuluv U.S. Invest. Ettevõttes töötab kokku 11 inimest.

Järgmise viie aasta jooksul ehitatakse või renoveeritakse Rotermanni kvartalis kümme maja. Kokku tuleb Rotermanni kvartalisse 58 000 m2 korteri-, büroo- ja kaubanduspindu. Kvartalit läbivast Rotermanni tänavast arendatakse välja vaid jalakäijatele mõeldud tänav ning rajatakse ka uus linnaväljak. Rotermann Eesti investeerib kogu kvartali väljaarendamisse vähemalt 1,2 miljardit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785