Rotermanni arhitekt: kvartal peab ütlema, et linnas on hea elada

Rotermanni kvartali üks arhitektidest
arhitektuuribüroost Kosmos Villem Tomiste arvates peab kvartal ütlema seda, et
linnas on hea elada.

Seda, et seekordne preemia neile tuleb, ei osanud nad arvata.

Tomiste arvates on selliste kvartalite levimine kindlasti üks võimalus, kuidas võidelda autostumise vastu. Kiire liikluse asemel pakutakse Rotermanni kvartalis jalakäijatele mõeldud tänavaid ja kohvikute juurde väliterasside loomise võimalust. „Inimlik keskkond,“ lisas Tomiste.

Tema sõnul kujundati ühe suure maja asemel näiteks neli väiksemat ja hoolitseti selle eest, et igasse kauplusesse saab lisaks kaubamajapoolsest uksest siseneda ka otse tänavalt. Tomiste kinnitas, et kvartalit püüti kujundada nii, et linnaelanikul oleks hea elada. „Peab tundma, et linnas täiesti okei elada.“

„Linnaruum ja hooned suhtlevad ümbritsevaga, linnaelanikuga,“ ütles Tomiste kvartali äramärkimist vääriva eripära kohta ning lisas, et seal on võimalikult palju panustatud ainulaadsusele, mille tõttu ei ole ka majades olevad korterid tüüpprojektid. Arhitekti sõnul on majad on ehitatud originaalsetest või käsitsi valmistatud tellistest.

Tomiste pakkus välja, et Admiraliteedi basseini ümbrusesse võiks tulla samalaadne kvartal. See võiks tema sõnul kaas tuua suuremal arvul turiste, kui seal on hea elada linnaelanikul, siis on seal hea ka turistil.

Teine Roteranni kvartali arhitektist Ott Kadastik ütles, et on tunnustuse üle hästi rõõmus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed