13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlgades arendaja loodab pesta käed firma müügiga

Harku järve lähedal Tiskre-Väljal kortermaju arendanud usbeki päritolu Kristian Kesner soovib tõenäoliselt oma käed kohtusse jõudvast jamast puhtaks pesta.

Jaanuari lõpus müüs Kesner oma osaluse ühes maju arendanud firmas, esmaspäeval müüs maha ka teise selle arendusega seotud ettevõtte.

Väärtpaberite keskregistri andmetel müüs Kesner esmaspäeval ära Parvati kõik 400 aktsiat hinnaga 1000 krooni tükk. Parvati oli jaanuari lõpuni osanik ka Tiskre-Väljal kortereid arendanud Apametsa Kodus.

Parvatiga oli veel möödunud aastal seotud Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. Ta oli alates 2006. aasta veebruarist kuni mullu novembrini Parvati nõukogu liige. Lisaks tegutses ta firmas arendusjuhina 2005. aastal.

Boroditš ei taha seost Apametsa Koduga ja untsu läinud kinnisvaraprojektiga tunnistada. Ometi olid Apametsa Kodu ja Parvati mõlemad Tiskre-Välja kinnisvaraarendusega seotud, Boroditši sõnul kuulus mingi osa Apametsa Kodust Parvatile. "Tegelikult oli Apametsal plaanis arendusteenus Parvatilt sisse osta, kuid tehinguni minu teada ei jõutud," selgitas Boroditš.

Parvati müügi põhjust ei oska Boroditš öelda. "Mina selle isikuga (Kristian Kesner - toim.) pole päris tükk aega kokku puutunud. Kellele, miks ja mis hinnaga ta müüb, ma ei tea. Minule seda infot keegi ette ei kanna. Ehk tehti hoopis ostupakkumine? Parvatil oli ka teisi, täiesti likviidseid varasid. Ehk müüakse ettevõte koos varadega?" ütles Boroditš. "Mõte oli, et Parvati hakkab osutama arendusteenust, kuid see ei õnnestunud. Selle asemel hakkas arendama Apametsa Kodu," lisas Boroditš.

Parvati omanikult Kristian Kenserilt ei õnnestunud Äripäeval eile kommentaari saada.

Üks petta saanud Tiskre-Välja korteriostja Nikolai Nikitenko, kes maksis 220 000 krooni korteri ettemaksu, kuid Kesneri venitamise tõttu ei teinud notariaalset lepingut, ütles eile, et tema korter müüdi poole miljoni krooniga maha. Kinnisvaraarendaja vastu kohtusse pöördunud Nikitenko kuulis eile Parvati müügist esimest korda.

"Nii käituvad tüüpilised aferistid ja tankistid, kes võtavad suure summa raha ja põgenevad siis. Kesner tahab täielikult vastutusest kõrvale hiilida," ütles Nikitenko.

Elupiirkonda arendanud Apametsa Kodu, mille omanik oli Kesner, jättis maha poolikud, katuseta majad ja ahastuses inimesed, kes plaanivad abi saamiseks kohtu poole pöörduda.

Apametsa Kodul on maksuvõlgasid Krediidiinfo andmetel ligi 3 miljonit krooni, lisaks intressid. Firma arved ja vara on kohtutäituri sõnul arestitud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785