McDonald’s läks maja pärast kohtusse

McDonald’si toidukohti pidav firma arvab
endal olevat õiguse teistelt Viru 24 majas tegutsevatelt asutustelt üüri küsida
ja nõuab saamata jäänud raha eest hoonestusõiguse omanikult 8 368 896 krooni
kahjutasu.

Tallinnas Viru tänava alguses paiknev McDonald’si kiirtoidukoht on juba aastaid silma paistnud igasuguste kohtuasjadega. Kord ühe omandivaidluse käigus tõstis Meelis Lao koos oma turvameestega McDonald’si töötajad koguni jõudu kasutades tänavale, kirjutas Postimees.

Nüüd on vanad tülid taas lõkkele puhutud – lätlastele kuuluv ning McDonald’si kaubamärki kasutav Premier Restaurants Eesti AS kaebas kohtusse maja hoonestusõiguse alusel haldava OÜ Fixor Investi. 60 protsenti Fixor Investist kuulub ärimees Rain Lõhmusele ning ülejäänu kahe Tallinna ärimehe, Aivo Sauna ja Aivar Tõnissoni firmale Norentius Invest.

McDonald’s kasutab vaid osa Viru 24 asuva maja esimesest korrusest, ülejäänu on välja üüritud teistele asutustele, nagu pubidele Kolumbus Krisos-tomus ja O’Malleys. Riigikohus otsustas mõne aasta eest, et aastani 2018 on kogu hoone antud üürile McDonald’sile.

Viimane kaebas Fixor Investi kohtusse ja nõuab nüüd kontrolli kogu maja üle. McDonald’s sai asjast aru nii, et üürilepingu järgi on teised asutused nende allüürilised, ja tahab hakata neilt üüriraha nõudma.

Kuna Kolumbus Krisostomuse pubi ja teisedki on maksnud üüri Fixor Investile, tahab McDonald’s kogu selle aja eest saada üle kaheksa miljoni kahjutasu.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed