12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rime: kes õigel ajal hindu langetasid, said müügiga hakkama

1. veebruaril langetas Rime Kinnisvara Liivaoja elamukvartali viimaste allesjäänud korterite hindu, tõdedes, et need, kes õigel ajal hindu langetasid, said korterid müüdud ningLiivoja kvartalihinnalangusnäitas seda selgesti.

„Kui nõudlus senise hinnataseme juures puudub, tuleb hindu alandada, ja need, kes turu muutuse õigel hetkel ära tabasid ja turu soovidele vastu tulid, on oma kinnisvara müügiga ka ilusti hakkama saanud,“ ütles Rime Kinnisvara elamispindade osakonna juhataja Monica Meldo.

„Kinnisvaraturg on Rime Kinnisvara tehingustatistikat vaadates üllatavalt aktiivne. Ka tavapäraselt vaiksed detsembrer ja jaanuar on olnud üllatavalt tehinguterohked. Samas võib kindlasti öelda, et müügiperioodid on viimase poole aasta jooksul pikenenud. Klientidel on aega erinevate pakkumistega tutvuda ja hinnas ning tingimustes tingida, kuna praegu on ikkagi ostja see, kes turgu dikteerib,“ rääkis Meldo, kelle meelest onEesti kinnisvaraturg nagu iga teinegi isereguleeruv turg, mis sõltub ikkagi nõudlusest ja pakkumisest.

Liivaoja elamukvartali viimaste kortermajade allesjäänud korterite hindu on langetatud 211 500-650 000 krooni võrra. Korterite uued hinnad jäävad vahemikku 1 170 000-4 254 800 krooni.

„Pärast hindade langetamist on huvi Liivaoja elamukvartali kortermajade vastu oluliselt kasvanud. Praeguseks (st paari nädala jooksul) on tehtud viis broneeringut ja lähipäevadel jõuavad notarisse tehingut kinnitama esimesed uute hindadega korterit osta soovivad kliendid,“ rääkis Rime Kinnisvara elamispindade osakonna juhataja. Tema sõnul pole tegemist hooajalise hinnalangusega, vaid uute püsivate hindade kehtestamisega.

Meldosõnul jälgitakse huviga Eesti majanduse käekäiku ja pankade laenupoliitikat, sest inimeste endi sisemine kindlustunne tuleviku suhtes, nende ostujõud ja pankade initsiatiiv määravad turu suuna.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785