8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Delfine hotell tuleb esmaspäevaks lammutada

10. veebruaril on Delfine hotelli omanikul viimane tähtaeg täita Pärnu linnavalitsuse ettekirjutust lammutada hotelli hooneosa omavoliline juurdeehitus.

Juhul, kui hoone omanik ei lammuta ebaseaduslikku ehitist omal initsiatiivil 11. veebruariks, on linnal juriidiliselt õigus see töö tellida kolmandalt isikult ning sellega kaasnevad kulutused ebaseadusliku ehitise omanikult sisse nõuda, teatas Pärnu linnavalitsus. Tähtaja möödumisel asub linnvalitsus viivitamatult kooskõlas kõigi seadustega ning maja seaduslikule osale minimaalselt kahju tekitades, ise kolmandat korrust maha võtma.

Linn tegi 21. augusti 2006 korraldusega ettekirjutuse Supeluse tn 22 omavolilise ehitise likvideerimiseks, milles nõuti ilma ehitusloata vana hoone kolmandale korrusele ehitatud juurdeehitise lammutamist hiljemalt 21. septembriks 2006. Omanik ettekirjutust ei täitnud. Sellest tulenevalt andis Pärnu Linnavalitsus tähtaja ettekirjutuse vabatahtlikuks täitmiseks. Hotelli tollane omanik, AS Pärna, kaebas linnavalitsuse ettekirjutise ebaseaduslik osa lammutada kohtusse, kuid kaotas kohtuvaidluse.24. septembri 2007 korraldusega tuletas linn AS Pärnale meelde, et tuleb hakata kohtuotsust täitma. Vastavalt otsusele määrati ka tähtajad. Esimene lammutamise tähtaeg oli 10. detsember 2007, kuid kuna selleks kuupäevaks ei oldud juurdeehitust likvideeritud, määras linn hotelli omanikule sunniraha summas 7000 krooni. Teine juurdeehituse likvideerimise tähtaeg oli 10. jaanuar ning seekord oli sunniraha suuruseks 10 000 krooni. Kuna kinnistut on proovitud vahepeal müüa ja välistada, et uueks omanikuks saab keegi heauskne ostja, paigaldas linn detsembris 2007 kinnistu ette vastavasisulise infotahvli, milles teavitati inimesi olemasolevast lammutuskohustusest.6. veebruaril 2008 sai Pärnu linnavalitsus kirja Bluewater OÜ juhatuse liikmelt, Heldur Alleselt, kes oli 21. jaanuaril 2008 ostnud AS Pärnalt Supeluse 22 asuva kinnistu. Linn kohtub hotelli uue omanikuga järgmise nädala alguses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785