5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabuumi raugemine tõi taas müüki odavad maamajad

Kui mullu suvel ei pakutud kinnisvaraportaalides alla miljoni krooni isegi kehvas korras maamaja või suvilat, siis nüüd on selliseid pakkumisi kümnete viisi ja kohati on hinnad langenud koguni alla poole miljoni.

Iga kinnisvarahuviline, kes mullu majade hindu jälgis, võis unustada, et olemas on ka miljonist väiksemaid numbreid, kirjutas Postimees. Kui Taani ajalehed kuulutasid sügise hakul, et sealne odavaim müügis olev maja maksab 280 000 Eesti krooni, siis siinmail pakuti poole miljoni eest vaid keskusest kaugel asuvat lagunenud hoonet, mida parimal juhul võis nimetada kuuriks.

Nüüd on olukord muutunud. Domus Kinnisvara atesteeritud hindaja Lea Kull tõdes, et sel nädalal läheb Harjumaal tehinguks Laitse suvila, mis firma kodulehel on müügis 560 000 krooniga. 2007. aasta sügisel jäid nende firma tehingud maamajadega vahemikku 800 000 – 1 400 000 krooni.

Tõsi, Raplamaal müüdi detsembris 520 000 krooniga ka talumaja, millest lahtisaamiseks langetati hinda 100 000 krooni võrra.

Laitse suvilate vastu oli Kulli sõnul viimati elav huvi 2006. aasta suvel, siis jäid hinnad 300 000 – 450 000 krooni vahele. Mullu hinnad tõusid ja inimeste ostuhuvi kadus, kuid nüüd on ostjate rõõmuks ja müüjate kurvastuseks taksid jälle mõistlikumale tasemele langenud.

Ka Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani väitel on majaomanikud maa peale tagasi tulnud. "Eelmisel aastal tekkis inimestel mingi kummaline arusaam, et ükski kinnisvara ei maksa alla miljoni," nentis ta. Samas ei tasu Soomani sõnul City24 hindu tõsiselt võtta, sest sealsete soovide ja reaalsete tehinguhindade vahe on kuni 20 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785