Pärloja: Fahle maja esitamine konkursile on suur tunnustus

Koger&Partnerid AS juhataja Andres
Pärloja sõnultuli Fahle maja esitamine maailma eelmise aasta tähtsama
disainprojekti konkursil üllatusena ja see on kindlasti suur
tunnustusEesti arhitektidele.

„Meil on loomulikult väga hea meel. See, et Eesti arhitektuur pääseb Euroopas pildile, on kindlasti sündmus. Ühelt poolt on see tunnustus meie arhitektidele (antud juhul KOKO), teisalt näitab, et arendajate tegevuse tulemusena ei sünni pelgalt "kolearhitektuuri", vaid, et suudetakse luua ka püsivamaid väärtusi,” rääkis Pärloja, kelle sõnul tulikonkursile esitamineneile üllatusena, kuna Eesti arhitektuuri ära märkimine ei ole rahvusvahelises kontekstis igapäevane asi.

Fahle maja esitamine konkursile just Šveitsi arhitektuurimuuseum poolt toimus Andres Pärloja sõnul nii just seepärast, et Londoni Design Museumi küsis nende seisukohta. “Eesti Arhitektide Liit ei saanud seda esitada, sest neilt sellist seisukohta ei küsitud,” ütles ta.

Aripaev.ee küsimusele „Millised on Teie arvates Fahle maja võiduvõimalused?“ vastas Pärloja: „Kui matemaatiliselt läheneda, siis 20%. Aga nii, nagu on suur juhus ja vedamine see, et me viie hulka pääsesime, nii võib kõik võimalik olla.”

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed