Kaubanduspindade nappus annab järele

Lähiajal on oodata kaubanduspindade
defitsiidi vähenemist, mis tuleneb nii üldisest majanduse jahtumisest kui ka
uute pindade lisandumisest.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide äripindade osakonna juhataja Tanel Olek märgib, et uusi kaubanduspindasid on juurde tulemas olemasolevate keskuste laienemise arvel ning ka uusi keskusi rajatakse juurde. Kesklinnas avati näiteks Rotermanni kvartal ja tulemas on Sakala keskus.

"Tarbimishullus on asendunud kaine ja ratsionaalse mõtlemisega," märgib Tanel Olek. Inimesed tunnevad muret oma püsikulude pärast ning vähem vahendeid suunatakse tavatarbimisse. Seetõttu peavad ka kaupmehed hoolikamalt mõtlema oma kaupluse kontseptsiooni ning asukoha peale.

Arco Vara Kinnisvarabüroo äripindade maakler Ruth Tõniste ei usu, et majanduse jahtumine ja samal ajal uute kaubanduspindade lisandumine avaldaks kuigi suurt mõju praegu tegutsevate suuremate kaupmeeste tegevusele. Kaupmeeste planeeritud kasum on pikaajaline ning tänu suureulatuslikele ning hästi läbimõeldud turunduskampaaniatele püsivad ka müüginumbrid ootuspärased.

Samas on ta kindel, et uute, turule lisanduvate kaubanduspindade osas on kaupmehed kindlasti senisest nõudlikumad ja turg muutub üürilevõtja keskseks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed