Rae vald: põllu peale ehitamise keelamine viis ühel juhul kohtusse

Rae vallavallavanem Raivo Uukkivi
rääkis, et põllu pealekavandatavaehituse lubamiseston vald
keeldunud kaks korda, millest üks kord on neid ka kohtusse kaevatud.

„Kohtuistungini pole veel jõutud aga tahaks loota, et jääme peale,“ rääkis vallavanem ühest juhtumist, kui detailplaneeringu kehtestamisest keelduti ning lisas, et kevadel peaks asi lahenduseni jõudma.

Aripaev.ee küsimuse peale Rae valla miljööväärtuslikkuse olemasolu kohta nimetas Uukkivi, et neil on kivikalmusid, looduskaitseala, mõisad, pääsupesad jne. „Üldiselt püüame keelduda,“ ütles vallavanem sellistesse paikadesseehitamise kohta ning lisas, et kui avaldatakse soovi miljööväärtuslike kohtade ligidale midagiluua on alati võimalus kehtestada tingimused, mida tuleb täita. Näitena toob ta objektide korrashoiu ja nendele juurdepääsu võimaldamise.

Rae vallavanema sõnul on praegu kehtiva vana valla üldplaneeringu alusel kergem keelduda detailplaneeringu kehtestamisest. „Vana järgi on keelduda isegi kergem, sest sealsed põllud ei ole elamumaad ja keeldujatel pole midagi ette heita,“ rääkis Uukkivi. Uus üldplaneering on tema sõnul volikogu poolt vastu võetud ja loodetavasti hakkab kehtima esimese poolaasta jooksul. Uukkivi sõnul on tegemist tohutu bürokraatiaga ning vald koostab dokumenti juba 2002. aastast.

Raivo Uukkivi tõdes, et valglinnastumine on Rae valla territooriumilkohati probleemne jaarendajad peaks lisaks elamukvartalitele looma ka lasteaedu ja koole. „Kes sellest aru ei saa, nende detailplaneeringuid me ei kehtesta.“

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed