Sooman: väikevahendajad kaovad sel aastal turult

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman
nõustub 1Partner kinnisvara väitega, et selle aasta jooksul kaovad turult mitmed
väiksemad kinnisvaravahendajad ning lisas, et tegelikult on see protsess juba
alanud.

„Nõustun, väiksemaid tegijaid jääb vähemaks,“vastas Sooman. Tema sõnul toimub lisaks väiksemate kinnisvaravahendajate turult lahkumisele ka väikeste ettevõtete kogemustega spetsialistide üleminek suurematesse firmadesse, kus neile suuremat kaitset ja võimalusi pakutakse.

„Organisatsiooni toetus on praegu oluline,“ rääkis Sooman ning lisas, et suured omavad rasketel aegadel paremaid võimalusi töötajate suunamisel.

„Protsess on juba alanud,“ kommenteeris juhatuse liige väidet, et väiksemad tegijad peavad oma ettevõtte tegevuse praeguses kinnisvaraturu olukorras lõpetama.

Väiksemate kinnisvara ettevõtete äraostmisesse suuremate poolt või nendega ühinemisse Sooman ei usu, sest tema sõnul pole väiksematel ettevõtetel suurt infobaasi, mida osta või endaga liita tasuks. „Pigem liituvad väiksemad ettevõtted omavahel, jagades ühist kontorit ja ühist sekretäri,“ arvas Sooman ning lisas, et viimane eeldab muidugi väga häid suhteid mõlema kinnisvaravahendaja töötajate ja juhtkonna vahel. „Hea klapp peab olema.“

Pindi Kinnisvaral on kontorid 13 linnas. Lisaks Eesti kontoritevõrgule on firma „Realia” kaubamärgiga esindatud ka Lätis ja Leedus. Pindi Kinnisvaral on kolm põhisuunda: vahendus, hindamine ja korrashoid. Kokku töötab Pindis umbes 300 inimest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed