11. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pae karjääri eskiis valmib kevadeks

Pae karjääri ala hoonestusõiguse omandanud Merko Ehituse tütarfirmal OÜ Constancia on asunud koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga alale detailplaneeringu koostamist ette valmistama.

"Kõigi eelduste kohaselt valmib varakevadeks detailplaneeringu lähteülesanne ja eskiis, peale selle avalikku väljapanekut saab linnavalitsus detailplaneringu algatada," ütles abilinnapea Taavi Aas. "Loodetavasti saab detailplaneering aasta lõpuks kehtestatud ning järgmise aasta varakevadel ala korrastamine alata."

Idee kohaselt kujuneb Pae puhkealast atraktiivne vaba aja veetmise ja sportimise paik. "Eesmärgiks on korrastada ala võimalikult kiiresti ja terviklikult," ütles Aas.

Linna omanduses olevale sotsiaalmaa sihtotstarbega, 32 5194 m2 suurusele Võidujooksu tn 12/Pae tn 7A kinnistule hoonetusõiguse seadmiseks korraldati eelläbirääkimistega pakkumine, mille võitis OÜ Constancia.

Hoonestaja kohustub korrastama alal asuva veekogu ja selle kaldad ning ehitama kaldarajatised ja veekogu rajatised, sh paadisilla ja purskkaevud, kujundama veekogu ümber pargi (sh loodusliku nõlvaga amfiteater, skulptuuride pargi teed ja haljastus, laste mänguväljakud, spordiplatsid, paviljon, piknikukohad, kergliiklusteed ja haljastus), välja ehitama avalikult kasutatavad sõidu-, kergliiklus- ja kõnniteed koos tänavavalgustuse ning liikluskorraldusvahenditega ning rajama büroohoone, kuhu saavad ruumid ka Lasnamäe linnaosa valitsus ja raamatukogu.

Ühtlasi saab hoonestaja võimaluse projekteerida ja ehitada alale korterelamud, milles on kokku kuni 56 816 m2 suletud brutopinda.

Hoonestusõiguse omandaja peab koostama detailplaneeringu, seejärel ehitised rajama ning avalikuks kasutamiseks ette nähtud hooned tasuta Tallinna linnale võõrandama.

"Linnavalitsus on seadnud eesmärgiks jäätmaad korrastada ja aktiivsesse kasutusse võtta. Lasnamäe endise paekarjääri ala kujundamine atraktiivseks puhke- ja elupiirkonnaks on üheks selle eesmärgi realiseerimise näiteks," ütles abilinnapea Eha Võrk.

"Lasnamäe on võrreldes teiste linnaosadega avalike parkide ja puhkealade rajamise osas vaeslapse rollis," nentis Võrk. "Seetõttu on eriti rõõmustav tõdeda, et pikki aastaid söötis olnud jäätmaa muutub turvaliseks ja paeluvaks aktiivselt vaba aja veetmise kohaks."

Kuigi Pae karjääri hoonestusõiguse konkursile laekus kolm pakkumist, jäi sõelale vaid üks, kuna teised ei vastanud konkursil seatud nõuetele.

Hoonestusõiguse seadmise eelläbirääkimistega pakkumisele esitasid pakkumised OÜ Constancia, AS Kalev Real Estate Company (Kalev REC) ja OÜ Krypton Group. Komisjon kvalifitseeris alguses kaks pakkujat: Krypton Groupi pakkumine kuulutati tingimustele mittevastavaks, kuna ettevõte ei esitanud kõiki nõutud dokumente, teatas linna maa-amet. Lõplike pakkumiste tegemisel aga jättis Kalev REC esitamata lõpliku detailplaneeringu eskiisi ja lisatingimustele vastamise hindamiseks vajalikud dokumendid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785