10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu luksuspansionaati soetas korterid ka Kristjan-Thor Vähi

Möödunud aastal Pärnu rannarajooni, Seedri tänavale ehitatud pansionaati on ostnud teiste seas korterid ka kinnisvaraärimees, olümpiavõitja Kristina Šmiguni abikaasa Kristjan-Thor Vähi.

Luksuslikkus pansionaadis on kinnistusregistri andmetel Vähi firmadel Baltic Property Fund ja KTV Holding kokku kaks korterit.

Pansionaadi 47 korterist on müümata veel 14. Lisaks kinnisvaraturu jahtumisele on ilmselt üheks põhjuseks ka korterite soolane hind.Näiteks 3-toaline üle 80 ruutmeetrine korter maksab pansionaadis 3,9 mln krooni. 2-toalised korterite hinnad algavad 2,3 ja küündivad kuni 2,8 mln kroonini. Ruutmeetri hind ulatub üle 47 tuhande krooni.„Kortereid on ostnud nii soomlased, Venemaa kodanikud aga ka eestlased,“ ütleb maakler Ingmar Saksing. Ostjate seas on nii eraisikuid kui firmasid, kes tõenäoliselt plaanivad kortereid tulevikus näiteks välja rentida. Tema sõnul on veel müümata 14 korterit.

„Me anname ka kortereid rendile. Näiteks 2-toalise korteri rent ööpäevas on 3000 krooni. Kui rentida kuuks ajaks, on summa 15 000 krooni,“ selgitab Saksing.

„Klassikaline kortermaja see muidugi pole. Tegemist on nn puhkekinnisvaraga, kus saab kasutada näiteks portjee-ja koristusteenust. See on sesoonne äri ja ilmselt elab maja rohkem suviti. Möödunud suvi oli küll vaikne, kuid loodame, et eeloleval suvel on siin rohkem elu,“ räägib Saksing.Korteri on ostnud ka sinna Baltika juhatuse liige Boriss Loifenfeld. Lisaks omavad seal kortereid sellised firmad nagu TulijaVesi (Ülle ja Priit Hanson), Laurenberg Invest (Kaire Kopli), Canderos Trade (Marko Lastik), Euronext Consulting (Marek Pärtel), TJ Invest (Tiia Juurmann), notarid Sirje Orman, Tea Türnpuu ja Marje Jürioja ja maakler Ingmar Saksing ise jpt.

Seedri tn 4 maja on esitatud üheks „Aasta betoonehitis 2007“ nominendiks. Võitja kuulutatakse välja betoonipäeval, 12. märtsil. Pansionaadi lasi ehitada Hotell Pärnu, ehitaja oli YIT Ehitus, kokku läks ehitis maksma ligi 100 mln kr.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785