9. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sultsi saare tarbeks hakatakse merepõhja uurima

Keskerakondlase Märt Sultsi idee tarbeks rajada kasiinosaar moodustatakse töögrupp, kes hakkab merepõhja uurima.

Linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil päriti aru, mis seisus on linnavolinik Märt Sultsi idee luua Paljasaare poolsaare lähistele tehislik kasiinosaar. Vastus seisab linnavolikogu otsuses, millega moodustati kolmeliikmeline töögrupp saare rajamise uurimiseks.

„Linnavalitsusel on nii palju muid olulise asju, aga ikka te teete sellest peamise uudise,“kommenteeris küsimust pahameelnelinnapea Edgar Savisaar ning jättis küsimusele vastamata.

Abilinnapea Taavi Aas seletas aripaev.ee küsimuse peale, et kunagi on olnud plaanis teha ühe struktuuriüksusena Paljassaare poolsaare ja Katariina kai vahele üks tehissaar. Savisaar lisas selle peale ajaloolise fakti, kuidas ka Paljassaare poolsaar on inimkätega selliseks vormitud. Varemalt olnud seal tema sõnul kaks saart, mis vahepealt täideti.

Ideed ennast kommenteeris Aas väitega: „Kui linnavolinik teeb ettepaneku, siis linnavalitsus peab sellele vastama,“ ning lisas, et merepõhi kuulub küll riigile, aga kuidas sinna saart teha, seda hakkab arutama vastav komisjon.

„Teha Tallinna linnavalitsusele ülesandeks moodustada 15.jaanuariks kolmeliikmeline töögrupp uurimaks võimalusi Paljassaare lahte planeeritava tehissaare rajamiseks. Komisjoni ülesandeks on esitada 1.juuliks 2008 linnavolikogule vastavasisulised ettepanekud ja teostusplaanid,“ seisab linnavolikogu otsuses.

Seletuskirjas kasiinosaarest rääkides ütles Sults, et saar on kasiinode jaoks ideaalne lahendus ja seeläbi jääksid puutumata teised saared nagu Aegna ja Naissaar. Veel leidis Sults, et ööpäev läbi plinkiv kasiinodest pungil saar oleks reklaam ja turismimagnet, rikkumataTallinna siluetti .

„Kõige lihtsam - Tallinn saab mängupõrgutest tühjaks ja nende reklaamplakatid ei ole enam häirivaks ja degradeerivaks faktoriks Tallinna linnapildis, sest nad on koondatud küll Tallinna linna, kuid on ometi linna kultuuriruumist väljaspool,“ põhjendas ideed linnavolikogu liige Märt Sults.

Loe Tallinna linnavolikogu vastavat plaani.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785