8. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff: alustame linnavalitsusega läbirääkimisi

Endel Siff ütles aripaev.ee-le, et Primos Kinnisvara OÜ alustab läbirääkimisi Tallinna linnavalitsusega järgmisel nädalal, et jõuda kompromissini Kopli liinide hoonestusõiguse vaidluses.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on linnavalitsuse eesmärgiks muuta kurikuulsad Kopli liinid eksklusiivseks elamupiirkonnaks, sel eesmärgil korraldatud enampakkumine alale hoonestusõiguse seadmiseks ei andnud aga paraku soovitud tulemust.

Kopli liinide ala korrastaja leidmiseks korraldatud riigihanke võitnud Endel Sifi firma Primos Kinnisvara OÜ vaidlustas tagantjärele konkursi tingimused. "Kuigi konkursil osalemisega kinnitas firma ju tingimustega nõustumist, seega on konkursi võitmisele järgnenud kohtulik vaidlus täiesti arusaamatu," ütles Võrk.

Endel Siff ütles aripaev.ee-le, et Primos Kinnisvara OÜ alustab läbirääkimisi Tallinna linnavalitsusega järgmisel nädalal, et jõuda kompromissini. Siff ütles, et Primos ei kavatse enne hakata Koplis ehitama, kui linn on vastavale alale kehtestanud üldplaneeringu.

Samas tunnistas Siff, et kavatseb edasi kaevata ka Tallinna Halduskohtu otsuse. Kohus tühistas Tallinna elamumajandusameti 28. märtsi käskkirja, millega tühistati Kopli liinide hoonestusõiguse konkursi tulemused, kus võitjaks osutus Primos Kinnisvara OÜ. Samas jättis kohus rahuldamata Primos Kinnisvara nõudmise muuta hoonestusõiguse konkursi tingimusi.

"Tallinna Halduskohtu otsus võttis Primos Kinnisvara OÜ-lt põhjuse lepingu sõlmimisest keelduda," ütles Võrk. "Kui aga firma on huvi Kopli liinide vastu täielikult minetanud, siis ei jää üle muud kui uus konkurss välja kuulutada," nentis Võrk.

Siff ei nõustunud väitega nagu oleks Tallinna Halduskohtu otsus võtnud Primos Kinnisvara OÜ-lt põhjuse lepingu sõlmimisest keelduda. „See kohtuotsus hakkab kehtima alles 18. jaanuaril. Seni on aega seda vaidlustada,” selgitas ta.

Linnavolikogu otsustas 2006. aasta oktoobris 16,8 ha suuruse nn Kopli liinide ala avaliku ja erasektori koostöös terviklikult rekonstrueerida ja esinduslikuks elupiirkonnaks muuta. Sel eesmärgil otsustati seada Sepa tn kvartali ja Sepa tn 17 kinnistule hoonestusõigus tähtajaga 99 aastat.

Kopli liinide ala hoonestusõiguse seadmiseks korraldatud avalikule kirjalikule enampakkumisele esitas seitsmest osalejast parima pakkumise OÜ Primos Kinnisvara, pakkudes hoonestusõiguse seadmise tasuks 211 miljonit krooni.

Pärast konkursi võitmist vaidlustas OÜ Primos Kinnisvara lepingu tingimused ning esitas kohtule vastavasisulise kaebuse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785