18. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu mudaravila enampakkumine nurjus

Pärnu linnavalitsus tunnistas nurjunuks mudaravila hoonestusõiguse seadmise enampakkumise, sest parima pakkumise teinud OÜ Alvarelli Invest omanik Andres Tiik loobus lepingu sõlmimisest.

"Oma 13.12.2007 maili teel saadetud lepingu muudatuste kaaskirjas teatab osaühing Alvarelli Invest, et juhul, kui tema poolt tehtud lepingu muutmise ettepank on linnavalitsusele vastuvõetamatu, on ta sunnitud loobuma lepingu sõlmimisest," seisis hoonestusõiguse seadmisenurjunuks tunnistamise dokumendis.

OÜ Alvarelli Invest pakkus mudaravila eest 42,1 miljonit krooni, milles 10% ehk 4,2 miljonit oli käsiraha, mida linn osaühingule ei tagasta. Linnavalitsuse andmetel oli alust arvata enampakkumise nurjumist, kuna OÜ Alvarell Invest lükkas korduvalt edasi lepingu sõlmimist, mistõttu ei arvestanud linn ka võimaliku müügist saadava tuluga.

Varasemalt on meedias kajastatud, et hoonestusõiguse tasu algsuuruseks konkursil 50aastase hoonestusõiguse perioodi eest oli 40 miljonit krooni.

Pärnu mudaravilasse tehtava investeeringu suurus varasemate arvutuste kohaselt 200 miljonit ja seal oleks tööd saanud umbes 90 inimest. Pärnu ajaloolise mudaravila hoone asub otse rannal, aadressil Ranna puiestee 1. Mudaravila kinnistu pindala on 10 260 ruutmeetrit ja sihtotstarve on ärimaa.

Pärnu linnavalitsuse kinnitusel avatakse enampakkumine uuesti kuna huvi mudaravila vastu on olemas.

Andres Tiik on Kuressaare kesklinnas asuva Daissy hotellist Grand Rose Spa ainuomanik, Suure Töllu puhkeküla omanik ja seotud tegemistega Jurmala Spas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785