14. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: korteri päikese alla saab 1,5 miljoniga

Hinnaülevaate koostas Uus Maa Kinnisvarabüroo Päikeserannikute kinnisvarakonsultant Marge Ambos. Ülevaadet pakutakse Hispaania, Kreeka, Küprose, Türgi ja Belizi puhkusekinnisvarast.

Hispaania puhul keskendutakse Costa Blanca piirkonnale. Vanemad inimesed eelistavad rahulikke ja vaiksemaid piirkondi väikeste linnakeste ääres ning looduslikumat keskkonda, kus 3-toalise, terrassi ja aiaga korteri hind algab 99 000 eurost ehk umbes 1,5 miljonist Eesti kroonist.

Nooremad, kes eelistavad linna ja vaba aja veetmise võimalusi pakub Uus Maa 3-toaline korterit sadamalinnas Torreviejas basseini japäikeseterrassiga hinnaga umbes 120 00 eurot ehk1,8 miljonist Eesti kroonist. Golfiga seotud kinnisvara hinnad algavad 95 000 eurost ehk umbes 1,4 miljonist Eesti kroonist. Hinnatase on siin madalam kui Costa del Solis. Samas areneb Costa Blanca stabiilselt ning investeeringuteks võimalusi jätkub. Elanikkond on suhteliselt kosmopoliitne, nii et pole lugu kui kohe hispaania keeles suhelda ei oska. Ka inglise keeles saab asjad aetud. Kohalikud pangad annavad kodu ostmiseks laenu ca 70% ostusummalt.

Kreekas on palju pakkumisi 1040 km pikkusel rannikualal. Nii Pyrgose ranna liivadel kui tüüpilises Kreeka külades. Villa tuntud Kamaari liivaranna, kohaliku küla ja kalasadama vahetusse lähedusse koos aia ja privaatse basseiniga, saab soetada alates 222 000 eurost ehk umbes 3,5 miljonist Eesti krooni.

Peale Küprose ühinemist Euroopa Liiduga 2004. aastal, on hinnad pidevalt tõusnud ning siiani on Küprose kinnisvara oma golfirajatiste, sadamate ja uute lennujaamadega heaks investeerimisvõimaluseks. Mere läheduses saab osta 2-toalise korteri, aiaosa ja ujumisbasseiniga ca 99 000 euro ehk 1,5 miljoni Eesti krooni eest.

Chrysochou Lahe ääres on võimalik osta 4-toaline eksklusiivne villa koos privaatbasseiniga, jalutuskäigu kaugusel Polise linnast, hinnaga alates 356 600 eurot ehk umbes 5,7 miljonit Eesti krooni. Prognoos näitab jätkuvat hindade tõusu selles piirkonnas.

Türgis on põhilised piirkonnad on Bodrum ja Didim, Egeuse mere kaldal. Alates 2006.a. jaanuarist kehtestati seadus, mis lubab välimaa riigi kodanikul Türgis osta kinnisvara oma nimele. Alates sellest, on Türgi kinnisvara hinnad tõusnud viimase aastaga 30% ja rannikualadel isegi 50%. Väga tugev investeeringu perspektiiv. Altinkumis algavad 2-toaliste merevaadetega korterite hinnad 42 280 eurost ehk umbes 6,6 miljonist Eesti kroonist. Juurde kuuluvad suured aiaalad ja ujumisbasseinid. Villa Malaxa mägede jalamil vaadetega Souda Lahele maksab ca 126 000 eurot (umbes 2 miljonist Eesti kroonist).

Troopiline oaas Beliz, mis asub Kariibi mere südames ning 3-toalise maja hind seal algab 100 000 eurost (1,5 miljonist Eesti kroonist). Iseloomulikud on suured terrassid ja aia-alad. Kinnisvarahinnad on madalad, kuid omavad tugevat kasvupotentsiaali.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785