12. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara juhtimiskonflikt tekkis Arakate ja Tomingase vahel

Vendade Arakateüheaegne tagasiastumineArco Vara juhatuse ja nõukogu esimehe kohaltpolnud juhuslik, lahkumisega nõukogu esimehe kohalt avaldas Arti poolehoidu Viljarijuhtimisotsustele.

"Mina ei sekkunud tegevjuhtimisse, aga osa nõukogu liikmetest sekkus," ütles Arti Arakas aripaev.ee-le.Arti Arakas ei tahtnud nimesid öelda, kuid märkis, et tema vennal Viljar Arakal ei jäänud muud üle kui tagasi astuda, kuna ta oleks pidanud Arco Vara Grupi juhina vastutama ka Balkanil aetava aktiivse kinnisvaraäri eest.

"Kui temast (Viljar Arakast - toim.) minnakse mööda, aga ta peab kogu grupi eest vastutama, ei jää muud üle," selgitas Arti Arakas tagamaid. Ta lisas samas, et Viljar Araka selja taga nõukogu liikmed midagi ei teinud.

"Selja taga ei ole siin kunagi midagi tehtud," ütles Arakas ja rõhutas, et vastuolusid tekitanud Richard Tomingase otsused ei pruugi iseenesest veel halvad olla. Nii Arakad kui Tomingas pooldasid laienemist Balkanil, kuid Tomingas tahtis seda teha praegusest veelgi agressiivsemalt.

Arti Arakas lisas, et oleks nõukogu esimehe kohalt tagasi astunud ka siis, kui firmast lahkuda otsustanud võimekas tippjuht poleks olnud ta vend.

"Selle põhjuseks oli, et hindan väga Viljari tööd," selgitas Arti Arakas omatagasiastumist. "Mina toetasin teda."

Arti Arakas rääkis, et kutsus Viljari omal ajal Arco Vara juhtima. "Viljarehitas üles väga tugeva meeskonna ja viis Arco Vara börsile," tõi ta välja tema suuremaid saavutusi.

Aripaev.ee küsis, kasArti Arakas kavatseb pärast juhtunutmüüa oma aktsiaid. Arakas märkis, etei saa seda keelu tõttu teha. Aktsaite müügi keeld kehtib Arti Arakasele 2008. aasta juunini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785