20. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn müüb enampakkumisel kolm magusat kinnistut

Tallinna elamumajandusamet pani enampakkumisel müüki kolm magusat kinnistut, mille müümisest plaanitakse teenida vähemalt 130 miljonit krooni.

Esimene kinnistu asub Rahukohtu tn 5 ning kuulub Tallinna vanalinna muinsuskaitseala territooriumile. Tegemist on Toompea põhjanõlva ääres asuva kinnistuga, millest ilmunud kuulutuse alusel on 80% elamumaa ja 20% ärimaa.

Krundil asub 2-korruseline (osaliselt 1-korruseline) hoonekompleks, mis paikneb kolmest küljest mööda krundipiire, ulatudes piki kinnistu idapiiri järsaku servani.

Hoonekompleks ei ole tunnistatud arhitektuurimälestiseks, kuid asudes Tallinna vanalinna muinsuskaitseala territooriumil, omab see suurt tähtsust Toompea ja kogu vanalinna arhitektuurse ansambli lahutamatu osana.

Kinnistu järsakupoolses osas asub Patkuli vaateplatvorm. Kinnistu alghinnas enampakkumisel on 60 miljonit krooni.

Teiseks müüb Tallinna linn Tartu mnt 87d kinnistut, kus praegu asub Kommest Autokeskused OÜ Sikupilli Müügi- ja Hooldekeskus.

Alates 27. oktoobrist 1998 on kinnistusregistrisse hoonestusõiguse omanikuna kantud Jaanus Saarlaidile kuuluv AS HALTRON GRUPP.

Tallinna elamumajandusameti andmetel on selle kinnistu alghind kirjalikul enampakkumisel 49 miljonit krooni.

Kolmandana läheb müüki Tallinna linnale kuuluv Anni tänav 16 kinnistu Lasnamäel, mis kujutab endast ärimaad, mis on osaliselt kaetud asfaltiga.

Kinnistu alghinnaks enampakkumisel on 20, 4 miljonit krooni.

Tallinna Linnaplaneerimise Ameti 06. juuli 2007 kirja nr 2-3/1996 kohaselt jääb Anni tn 16 kinnistu Tallinna üldplaneeringu järgi korruselamute alale ning koostamisel oleva Lasnamäe elamualade üldplaneeringu alale.

Nimetatud kinnistu täpsem ehitusõigus tuleb määrata detailplaneeringuga. Krundile võib kavandada 10-14-korruselised elamud kõrgusega kuni 45 m.

Tallinnas Elamumajandusameti andmetel on enampakkumine Anni tn 16 ja Tartu mnt 87d kinnistutel juba teistkordne, sest eelmisel korral enampakkumine ostjate puudumisel nurjus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785