19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parem sportlane kui ärimees

"Aktsiate ja fondide puhul ei saa sa ju ise midagi kontrollida. Kinnisvara on aga loominguline. Selle puhul võid oma lapselapsed maja vaatama viia ja öelda: näe, sinu vanaisa on selle teinud," arutleb dividendimiljonärist Artig KV juht Marek Antoniak.

30ndates eluaastates Antoniak võtab mind vastu oma Tallinna kesklinnas asuvas kontoris.

Üllatuseks pole tegemist hiiglasliku bürooga, kus töötavad kümned inimesed. "Peale minu on veel kuus lauda," märgib tumedasse lihtsasse ülikonda riietunud mees.

Pärin, kas suuremat firmat poleks ägedam juhtida. "Aga siis kaob ju isiklik kontakt ära," arvab Antoniak.

Tartu Ülikoolis ärijuhtimist õppinud firmaomanik, kel diplom siiski saamata, sattus kinnisvarasse sõprade eestvedamisel.

"Eks enne seda olin mingeid asju teinud. Mõni korter soetatud ja siis edasi müüdud," meenutab ta, lisades, et mõnda aega sai ka mööblifirmas Standard töötatud. Seal oli Antoniak müügiosakonna ülemus ja sealt on tema sõnul ka inimeste juhtimise kogemus pärit. "Eks see tule loomulikult ka," lisab ta.

Meedia uuriva pilgu allAntoniak teenib elatist palju kõneainet pakkuva kinnisvaraga. Eesti Ekspress avaldas aastase vahega kaks artiklit, kus seadis kahtluse alla Antoniaki ehitusobjektide ning klientide müügilepingute legaalsuse.

Teine asi, mis Antoniakile arusaamatuks jääb, on tema keskerakondliku mineviku pidev meenutamine. Nimelt juhtis mees kord erakonna noorteorganisatsiooni. "See oli ju nii ammu. Poliitika on kuidagi uimane minu jaoks," märgib erakonnaga mitme aasta eest lõpparve teinud firmaomanik. Ometi tunnistab mees, et õppis sealt palju. "Kui sul vähegi viitsimist on, saab seal lihtsalt ja kiiresti tippu jõuda. Tuleb õigeid inimesi tunda," on mees, kellele ei meeldi pealesunnitud asjad, veendunud.

Uurin selle peale, et kui talle keskerakondliku mineviku meenutamine solvav on, kuidas siis meest kutsuma peaks. "Mulle meeldiks: sportlaseks," pakub suusataja, rattasõitja ja jooksja Antoniak.

Jooksmine, muide, on Antoniaki hinnangul üks hea tegevus. "Joostes tulevad sul igasugused mõtted pähe. Probleemide lahendused loksuvad paika."

KommentaarMareki puhul panin tähele tema edasipürgimise vajadust, eelkõige just enese tõestamiseks. See oli asi, mis mulle tema puhul teatud määral meeldis.

August Kull, endine tööandja

Veel üks asi oli see, et talle ei meeldinud kaotada. See oli üks tema tugevamaid külgi, mis tegi ta ka suhteliselt ebameeldivaks vastaseks konkurentidele. Kaotamisi ja ebaõnnestumisi tuli ette, kuid siis ei raisanud ta aega vanade haavade lakkumisele, vaid hakkas uusi võite sepitsema.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785