1. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terrazzo Plaza purustab Jõhvi kinnisvarahinnarekordeid

Jõhvi turu kohale Terrazzo Plaza nimelist äri- ja eluhoonet rajama asuv Bestok Kinnisvara OÜ põrmustab kõik senisedkohalikud kinnisvarahinnarekordid, küsides ligikaudu 30 000 krooni ruutmeetri kohta. Asjatundjate arvates on Jõhvis sellise hinnaga kortereid küllaltki lootusetu müüa.

Praeguse Jõhvi turu kohale 2009. aastaks valmivasse 7korruselisesse Terrazzo Plazasse tuleb kaubandus- ja büroopindade kõrvale ka 40 korterit, kirjutas Põhjarannik. Viimasel ajal Jõhvi rajatavate uute korterite ruutmeetri hinnad on jäänud enamasti alla 20 000 krooni ja selliselgi tasemel on nende müük edenenud visalt.

Bestok Kinnisvarapakub oma koduleheküljel Terrazzo Plaza korteritele septembri keskpaigast novembri keskpaigani soodushinnaga- näiteks muidu üle kahe miljoni krooni maksva 61,5 ruutmeetri suuruse korteri saaks praegu kätte pisut enam kui 1,7 miljoni krooni eest. Suurt ostuhuvi pole selline soodustus siiani tekitanud, sest 40 korterist on vaid kahe taha ilmunud märge "broneeritud".

Bestok Kinnisvara arendusjuht Rein Riisalu tõdeb, et erilist müügiedu pole siiani tõesti olnud, ent liialt vara oleks seda ka oodata. "Kui ehitustegevus lahti läheb ja inimesed näevad, et hoone kerkib, siis alustame ka agressiivsemat müügitegevust," ütles Riisalu, kelle sõnul on Jõhvi vallavalitsus ehitusloa juba väljastanud, konkurss ehitaja leidmiseks on lõppjärgus ning peagi läheb 2009. aastal valmiva hoone ehitus lahti.

Arendusjuhi hinnangul nähakse potentsiaalsete korteriostjatena inimesi, kel on kavas oma elu pikamaks ajaks Jõhviga siduda ning kel on olemas hea stabiilne sissetulek. "Oleme teinud uuringuid, mis näitavad, et selle piirkonna inimeste sissetulekud ei ole kuigi palju väiksemad teistest Eesti linnadest, kus sellise hinnatasemega kortereid müüakse," ütles ta.

Kergelt pole uute korterite müük läinud ka OÜl Artevera, kes rajas Jõhvi kesklinna maavalitsuse taha 8korruselise korterelamu. Poolteist aastat kestnud aktiivse müügiga on õnnestunud 32 korterist praeguseks ostjad leida 22-le. Ruutmeetri hind on olnud vahemikus 15 000 - 20 000 krooni. "Müük on olnud loodetust tunduvalt aeglasem," tõdeb Artevera projektijuht Illar Kaasik.

Ta hoidub Bestok Kinnisvara plaanidele hinnangut andmast, kuid märgib siiski, et 30 000 krooni tundub Jõhvi kohta liialt kõrge. "Jälgime huviga, kuidas neil läheb. Kui neil peaks müük õnnestuma, siis võidaksid sellest väga paljud, sest see tooks kaasa Jõhvi kinnisvarahindade üldise tõusu," ütles Kaasik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785