Kriisis Taani kinnisvaraturg tõmbub kokku pealinna lähistel

Taani kinnisvaraturul valitsev kriis jätkub
kohalike analüütikute sõnul 2008. aasta lõpuni, korterite ja eramute turg tõmbub
analüütikute hinnangul kokku just pealinne Kopenhaageni lähistel.

Olukorra paranemistennustatakse alles 2009. aastaks, kirjutas Postimees.

Taani kinnisvaraturul valitsevat olukorda võib kirjeldada järgmiselt: suures osas Taanist on aastaga majade ja korterite hinnad langenud, turu aktiivsus on madal ning mõõdukat langust võib oodata ka 2008. aastal.

Kohalikud kinnisvarafirmad ning analüütikud kinnitavad, et korterite ning eramute turg on nn rohkem kokku tõmbunud just pealinna Kopenhaageni lähistel, mujal Taani piirkondades on olukord veidi parem.

Erinevalt korteritest, mille keskmine hind langes Taanis kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga keskmiselt 7 protsenti, on eramute turg püsinud veidi stabiilsemana. Eramute ruutmeetri hind jääb statistika kohaselt umbes 30 000 Eesti krooni piiresse.Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed