18. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterihange tõi maksumaksjale lisakoorma

Sotsiaalkorterite rentimise hankel kallima pakkumise vastu võtnud Tallinna linnavalitsus kaotab kavandatud 20-aastase rendiperioodi jooksul enam kui 20 miljonit krooni.

Omavalitsusasutuste töötajate ja sundüürnike jaoks mõeldud rendikorterite hinnaks küsis ehituskontserni Rand & Tuulberg tütarfirma Raadiku Arendus linnalt 136 krooni ruutmeetri eest kuus. Abilinnapea Taavi Aasa survel hinda alandanud vähetuntud firma P & R Investment küsis 129,5 krooni, kirjutas Postimees.

Kahe firma pakkumised erinesid küll mastaabilt – kui P & R Investment lubas ehitada 475 korterit kokku 22 000 ruutmeetri netopinnaga, siis Rand & Tuulberg pakkus 1170 korterit 77 000 ruutmeetriga.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar nimetas P & R Investmenti konkursilt väljalangemise põhjuseks hilinemist pakkumise esitamisel. "Pakkumist ei olnud võimalik arvestada, sest see oli esitatud pärast tähtaega," rõhutas Savisaar.

P & R Investmenti osanik Ranar Paal kinnitas aga, et kuna tegu oli eelläbirääkimistega pakkumisega, jätkusid pärast 22. detsembrit kõnelused mõlema firmaga ning abilinnapea Aas avaldas survet hinna alandamiseks.

"Linna uuring olevat näidanud: kortereid on vaja nii palju, et piisavalt soodsa hinna puhul tellib linn neid mõlemalt arendajalt ja ikka jääb veel puudu," vahendas Paal Aasa tänavu veebruaris edastatud sõnumit. "Lasime algselt 140-kroonise hinna 129,5 krooni peale arvestusega, et pinnad renditakse kümneks aastaks. Meile öeldi, et 20 aastaks ei saa, sest linn ei taha endale nii suurt rahalist koormust võtta."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785