8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järving: korterioptsioonid elavdavad soiku jäänud turgu

Süda Maja suuromanik Andres Järving ütles täna aripaev.ee-le, et ettevõte püüab korteritele pakutavate optsioonidega elavdada muidu vaikseks jäänud eluasemeturgu.

„Uue võimaluse positiivne külg on ostjatele see, et nad saavad ühe instrumendi juurde ja ostjatega tekib paindlik suhe. Optsiooni negatiivne külg aga on meile korterite väljaostu pikenemine,“ ütles Järving.

Samas loodab ta, et ettevõte suudab klientidele lisaks korteritele pakkuda ka muid teenuseid, näiteks haldusteenust.

„Tulime sellise pakkumisega välja, kuna see elavdab turgu ja tõstab müügimahte. Praegu on turul nii vaikne ja pangad karmistavad laenuandmise tingimusi, samas aga arendused seisma ei jää. Seetõttu tulimegi välja sellise paindliku instrumendiga,“ selgitas Järving optsioonide telgitaguseid.

Järvingu sõnul on sarnast teenust juba mõnd aega pakutud Põhjamaades. Nüüd siis ka siin.

Küsimusele, kas Süda Maja ei karda, et sellega tuleb uus spekulantide laine, ütles Järving: „Spekulandid on ja jäävad. Kindlasti kasutavad nad seda võimalust ja võtavad uusi riske. See on nende jaoks hea, paindlik võimalus,“ märkis arendaja.

Süda Maja korteritele optsiooni ostes peavad kliendid arvestama, et sissemaksuks tuleb tasuda 10% korteri hinnast, misjärel asutakse korterit üürima. Kui klient otsustab kolme aasta jooksul korteri ära osta, saab ta selle makstud raha võrra soodsamalt, kui aga ostuõigusest loobutakse, saab ta tagasi vaid osa sissemaksest.

„See ei ole päris rendimudel, mingi osa jätame kindlasti endale,“ märkis Järving. „Tahame uue võimalusega oma äriplaani kindlustada. Peamine, et turg toimib, et ei ole kahte üksteist vaatavat poolt,“ lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785