3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Henningu kinnisvarabüroo rikkus lepingu tingimusi

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul lõpetati Margus Henningu Kinnisvarabüroo OÜ-gafrantsiisileping, sest viimane rikkus tingimusi.

„Tegemist olifrantsiisilepingu punktide rikkumisega. Meil olikaks aastat tagasi plaan saada suurima üle-eestilise võrgustikuga bürooks. See mõte pole meil kadunud, lihtsalt frantsiisilepingu partner ei täitnud lepingu tingimusi ning me pidime selle lõpetama,“ kommenteeris Pindi uus juhatuse esimees Kalev Roosiväli.

„Vastavalt frantsiisilepingu tingimustele polnud Margus Henningul õigust ühegi teise kaubamärgi alt hindamisteenust osutada. Ometi hakkasid ilmuma erinevad kuulutused ja reklaamid Margus Henningu Kinnisvarabüroo nime alt. Ta kasutas Pindi Kinnisvara kaubamärgi all oma märki, samuti sai ta nii ka teenust osutada,“ kommenteeris Pindi Kinnisvara endine juhatuse esimees Peep Sooman.

„Tegime talle ettekirjutusi ka, kuid selleks, et Pindi lipp ikka kõrgel oleks, otsustasime, et selline koostöö on perspektiivitu. See ei käi heade äritavade alla ja me otsustasime frantsiisilepingu lõpetada,“ märkis Sooman ning lisas, et teoreetiliselt oleks neil võimalik ka n-ö sõda tekitada, kuid see pole eesmärk. „Teoreetiliselt saaksime hakata sudima ja nõudma mingisuguseid asju, kuid meie seda ei tee. Me oleme korralik kinnisvarabüroo, meil pole eesmärk sõda tekitada. Las tema teeb oma bürood ja meie teeme oma,“ kommenteeris Sooman küsimust, kas Pindi plaanib lepingu rikkumise eest ka kahjutasu nõuda.

Samuti on Pindil lõpetamisel teinegi frantsiisileping oma Narva partneriga OÜ Megaton. „Põhjuseks on see, et kohaliku kinnisvarabüroo omanik Aleksander Tsüss sõitis Moskvasse äri ajama ja ta ise pakkus meile, et kas meise oleksimenõus seal jätkama,“ märkis Sooman. Kui Margus Henning elas n-ö topeltelu ja temaga oldi sunnitud leping lõpetama,siis Narva partner pakkus Soomani sõnul ise neile ülevõtmist.

Pindi Kinnisvara lõpetas eile Valgas, Võrus, Viljandis ja Tõrvas kontoritevõrku omava Margus Henningu Kinnisvarabürood OÜga frantsiisilepingu, mille kohaselt ei ole antud ettevõttel enam õigust Pindi Kinnisvara kaubamärki kasutada. Lähinädalatel avab Pindi Kinnisvara endale kuuluvad kontorid Valgas, Võrus ja Viljandis, seniks toimub vahendusklientide teenindus läbi Tartu büroo. Lõuna-Eesti hindamisklientide teenindamisega tegeleb lisaks viiele Tartu hindajale Julia Elias, kellest saab ka avatavate kontorite juhataja.Tema sõnul on Valga, Võru ja Viljandi väga perspektiivsed piirkonnad. „Kontorid on meil välja valitud, praegu otsime kvalifitseeritud teotahtelist tööjõudu,” lausus ta.

Pindi Kinnisvara on Eesti suurima kontoritevõrguga kinnisvarabüroo, mis alustas tegevust 1995. aastal. Lisaks Eesti kontoritele on Pindi Kinnisvaral esindused ka Riias ja Vilniuses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785