19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: EOS ei muretse mitte vangide vaid oma ärihuvide pärast

Aktsiaseltsi EOS vastuseis uue Tallinna Vangla asukoha suhtes on põhjustatud asjaolust, et see ei sobi firma laienemisplaanidega, leiab justiitsministeerium.

Kuigi EOS avaldab meedias valjuhäälset muret tulevase Tallinna Vangla kinnipeetavate turvalisuse üle, on naftafirma tegeliku vastuseisu põhjuseks asjaolu, et kavandatav vangla takistab firma laienemist. Nimelt esitas EOS Maardu linnavalitsusele detailplaneeringu osas vastuväited, milles kinnitati, et vangla ehitusel ei ole arvestatud firma laienemisplaanidega, teatas justiitsministeerium.

Naftafirma on avaldanud soovi planeeritava vangla läheduses asuvate kruntide omandamiseks maadevahetuse korras.

Kuigi päästeamet on projektile oma kooskõlastuse andnud, leiab EOS, et vangla asukoht võib olla vangidele liiga ohtlik. Oma vastuväidetes on EOS viidanud talle kuuluvate, tulevase vangla naabruses asuvate naftaterminalide plahvatusohtlikkusele. Samas on naftafirma kinnitanud, et tema naftamahutid ei ohusta läheduses asuvat vanglate keskhaiglat. Samuti asub krunt, millel EOS täna tegutseb, Muuga aedlinnast 800 meetri kaugusel.

"Vangid küpsevad oma kongides nagu broilerid, kui minu terminalis peaks juhtuma katastroof," ütles transiidifirma EOS juht Arnout Lugtmeijer, kes toob vastava näite kaks aastat tagasi põles Suurbritannias päevi põlenud naftaterminalist, kus tuletõrje ei pääsenud suure kuumuse tõttu seda kustutama.

Maardu linnavalitsus algatas vanglaala detailplaneeringu justiitsministeeriumi taotlusel 2006. aasta kevadel.

Uus Tallinna Vangla on planeeritud kambersüsteemi tüüpi vanglana. Sinna tulevad vangla, arestimaja ja Tallinna Vangla tervishoiuosakond, mis praegu asub Maardus. Vanglasse on planeeritud 1000 kohta ja arestimajja 150. Avavangla kohti saab olema 100, tervishoiuosakonnas 70.

Vangla valmimistähtajaks on planeeritud 2011. aasta lõpp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785