31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholm müüb oma kinnisvara

Võlausaldajatele üle 200 miljoni võlgnev Eesti suurim tekstiilitööstus Narva Kreenholm plaanib parandada seisu, müües oma kinnisvara, kirjutas Den za Dnjom.

Otsus Kreenholmi kinnisvara müügist võeti vastu ettevõtte rootsi omaniku Boras Wafveri Group aktsionäride koosolekul 18. augustil. 60-hektarise pinna alghind, kus paiknevad pooleli tühjad manufaktuuri tsehhid, on 350 mln kr. Boras Wafveri Group peakontorist saadud teabe järgi peab Kreenholmi kinnisvara uue omanikuga sõlmitud lepingus olema märgitud, et ettevõte jätkab tööd vanades, kuid seekord üürile võetud ruumides.

Ostjate otsimisega tegeleb ERI Kinnisvara Narva esindus, mille juhataja Aivo Peterson teatas Den za Dnjom-ile, et pakkumise vastu avaldasid huvi juba kolm firmat - kaks Eestist ja üks Venemaalt. "Ma võin öelda, et Kreenholmi kinnisvara Narvas on tänapäeval kõige perspektiivsem. See on 60 ha valmisinfrastruktuuriga. Ülejäänud suure ettevõtte arendamiseks sobivad kohad linnas on kas palju väiksemad või asuvad soos," rääkis tema. Samuti lisas ta, et peab Kreenholmi kinnisvara hinda reaalseiks: "Müües seda praegu eraldi osadena, mitte paketina, võiks teenida ca 900 mln krooni, seda sealjuures, kus kinnisvara hinnad Narvas on, võrreldes eelmise aastaga, märkimisväärselt langenud," ütles Peterson.

Kreenholmi finantsdirektor Aivar Melders teatas lehele, et müüki panemise otsus algatatud Boras Wafveri Group kahe aktsionäri poolt, kellel on 50% aktsiatest. Den za Dnjom-i teabel loovad nad Boras Wafveri Group-ist sõltumatu eraldi firma. Ning kuigi sellel pole ametlikku kinnitust, ei saa välistada, et varsti (tõenäoliselt juba septembris) kuuleme Kreenholmi kinnisvara ostmisest mingi rootsi firma poolt nende samade 350 mln kr eest. Kui aga laiemalt vaadata, siis ettevõtte omanikel on palju kasulikum müüa Kreenholmi kinnisvara kõrgema hinna eest ning panna lõpuks kahjulik tööstus kinni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785