30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austria kinnisvaraarendaja loobus Tallinna 800 korteriga elurajoonist

Paul Oberschneideri partner Austria kinnisvaraarendaja Immoeast AG loobus Haaberstisse 805 korteriga elurajooniehitamisest.

NCC Ehitus, Satnam Europe ning Toompea maja ostsid kinnistu Ober Hausi, Briti firma Grainger Trusti ja Immoeasti ühisettevõttelt OÜ Robbinsilt. NCC Ehituse turundusjuht Heikki Põhi kinnistu ostu hinda ei avalikustanud.

Austria kinnisvaraarendaja Immoeast AG müüs kinnisvaraprojekti Eestis ja samuti kaks kaubanduskeskust Tšehhis, et kiirendada oma investeeringute realiseerumist Rumeenias, Bulgaarias, Venemaal ja Ukrainas, vahendas Bloomberg.

Austria päritolu kinnisvarafond Immoeast kavatses investeerida koostöös Paul Oberschneideriga Tallinna elamuarendusprojekti pea pool miljardit krooni.

Koos kinnisvaraärimees Paul Oberschneideriga arendas firma Haaberstis Rannamõisa teel elamuprojekti, kuhu pidi tulema 805 korterit. Aasta tagasi oodati ehitusluba, et seejärel kohe kopp maasse lüüa. Projekti maksumuseks hinnati tookord 31 miljonit eurot ehk 484 miljonit krooni.

Objektide müük on osa ümberkorralduste programmist, teatas ettevõte eile.

Ettevõte kavatseb investeerida vähemalt 2,6 miljardit eurot (41 miljardit krooni) Rumeeniasse ja Bulgaariasse järgmise aasta aprilliks. Lisaks kavatseb Austria kinnisvarafond investeerida 6 miljardi euro (94 miljardi krooni) suurusest investeerimisprogrammist 1,4 miljardit eurot (22 miljardit krooni) Venemaale ja Ukrainasse.

"Me muudame tugevalt oma ärifookust," ütles ettevõtte tegevjuht Karl Petrikovics.

Uusi investeeringuid rahastab Immoeast järgmise 12-18 kuu jooksul Kesk-Euroopa kinnistute müügist.

Ettevõtte juht Karl Petrikovics keeldus ütlemast palju nad teenisid objektide müügist.

"Kui meie portfellis on valmis kinnisvara, siis on tegu müügiobjektidega," ütles Petrikovics.

Suurim kinnistu, mille Immoeast müüs oli 60 000ruutmeetrine Palladiumi kaubahall Prahas. Ettevõte müüs ka ostukeskuse Põhja-Tšehhi linnas Olomoucis ja 800 korteriga elurajooni arendusprojekti Tallinnas.

Austria kinnisvarafond Immoeast loodi 1999.aastal. Ettevõte noteeriti Viini börsil 2003. aastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785